Речник Пентагону: українці точно можуть перемогти

Кірбі

Речник міністерства оборони США Джон Кірбі 6 квітня, відповідаючи на запитання журналістів, сказав, що перебіг російської війни в Україні показує реалістичну можливість перемоги українців.

Джон Кірбі: «Звичайно вони можуть перемогти. Якщо ви поглянете, що вони змогли досягти досі, то Путін домігся рівно нуля зі своїх стратегічних цілей в Україні. Він не захопив Київ. Він не повалив уряд. Він не ліквідував Україну як національну державу. Він насправді захопив лише невелику кількість населених пунктів.

І навіть вони не виявилися тими, які він насправді хотів. Ви знаєте, що Маріуполь досі не захоплений. Він відвів свої сили від Києва. Він відвів сили від Чернігова. Вони не взяли Харків. Вони не захопили Миколаїв на півдні. Тому я думаю, що докази очевидні кожного дня.

Українці хоробро воюють за свою країну. І вони не дали Путіну досягти багатьох його стратегічних цілей. Отже вони точно можуть перемогти.
Нам лише треба, навіть відповідаючи на ці запитання, постійно нагадувати собі, що їм не треба було б воювати, бо війни в Україні не повинно бути. А пан Путін може зупинити її сьогодні».

А ось як американці розуміють джерела успіху України: Юрій Швець, американський аналітик і екс-радянській розвідник в США, пояснив розуміння Заходом ситуації в Україні – «український народ не потребує лідерів, він самоорганізовується і досягає успіху, при цьому керівництво країни може бути абсолютно слабким і не здатним на вчинки». Так перемагає народ.

Джерело: voanews

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа