Рада звернулась до парламентів іноземних держав засудити проведення виборів в тимчасово окупованому Криму та не направляти своїх спостерігачів

ВР прийняла в першому читанні проект Постанови Верховної Ради України № 5075 «Про Звернення Верховної Ради України до парламентів іноземних держав, парламентських асамблей та міжнародних організацій щодо проведення виборів до Державної Думи Російської Федерації на території тимчасово окупованої Автономної Республіки Крим».

За відповідне рішення проголосувало 269 депутатів.

Народний депутат, Голова Меджлісу кримськотатарського народу Рефат Чубаров, виступаючи на підтримку даного звернення, заявив, що вся світова спільнота має утриматися від направлення представників парламентських Асамблей та ключових міжнародних організацій до участі у спостереженні за ходом виборів до Державної Думи Російської Федерації на території тимчасово окупованої Автономної Республіки Крим, які відбудуться 18 вересня 2016 року.

«Зрозуміло, що РФ, яка окупувала Крим, буде намагатися провести вибори. Більше того, вони шукатимуть своїх прихильників на Заході, щоб узаконити не тільки референдум у 2014 році, а й вибори в парламент РФ», – сказав Чубаров.

Він запропонував внести до постанови деякі уточнення, зокрема додати слово «незаконні вибори» в Криму, і «не депутати», які будуть обрані, а обрані «особи» на незаконних виборах. Дане зауваження знайшло підтримку більшості депутатів.

Джерело

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа