Рада відтермінувала “штучне банкрутство” “Енергоатому” до кінця року

Верховна Рада України прийняла за основу проект Закону України про внесення змін до деяких законів України щодо забезпечення розрахунків в паливно-енергетичному комплексі щодо державного підприємства «Національна атомна енергогенеруюча компанія «Енергоатом», реєстр. № 3097. За відповідне рішення проголосувало 235 депутатів.

Народний депутат України, перший заступник голови Комітету з питань паливно-енергетичного комплексу, ядерної політики та ядерної безпеки Олександр Домбровський, виступаючи з парламентської трибуни, заявив про те, що метою законопроекту є створення умов стабільної роботи ДП «НАЕК «Енергоатом», недопущення порушення справ щодо «штучного» банкрутства Компанії, забезпечення енергетичної безпеки держави.

«Прийняття законопроекту стане запобіжним механізмом щодо недопущення зниження кредитних рейтингів України та створення крос-дефолтних випадків за міжнародними запозиченнями Держави та державних підприємств», – заявив народний депутат.

За словами депутата, законопроектом пропонується продовжити визначену Законом України «Про заходи, спрямовані на забезпечення сталого функціонування підприємств паливно-енергетичного комплексу» процедуру погашення заборгованості для ДП «НАЕК «Енергоатом» до 1 січня 2017 року, замість 1 січня 2016 року, як це передбачено чинною нормою зазначеного Закону для ДП «НАЕК «Енергоатом».

«Враховуючи, що джерела фінансування для розрахунків за боргами Компанії відсутні, і зважаючи на те, що поставка енергоносіїв проводиться без застосування авансових платежів, ДП «НАЕК «Енергоатом» не має можливості без створення державою спеціальних умов вирішити проблему самостійно», – зазначив Олександр Домбровський.

Джерело – поштова розсилка Верховної Ради

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа