Рада відкрила Гройсману шлях до підписання закону про призначення позачергових виборів мера Кривого Рогу

Рада не підтримала проект Постанови про скасування виборів в Кривому Розі.

За відповідне рішення – постанову «Про скасування рішення Верховної Ради України від 23 грудня 2015 року про прийняття в цілому як закон проекту Закону України про проведення позачергових виборів Криворізького міського голови», реєстр.№ 3613-п, проголосували 40 народних депутатів.

Перед голосуванням постанови, народний депутат України з фракції «Блок Петра Порошенка» Іван Вінник звернувся до Парламенту із закликом не підтримувати даний проект постанови.

«Сьогодні ми маємо безпрецедентний випадок, коли вибори пропонують скасувати Верховною Радою України. Нагадаю, вибори в Кривому Розі вже скасовувалися ТВК, судами, майданом, але це вперше, коли волевиявлення громадян пропонується скасувати Парламентом. Я хочу задати питання представникам фракції «Самопоміч», коли відбудуться наступні вибори, тоді, коли по всій Україні чи на півроку пізніше. Якщо не так, чи пропонує фракція «Самопомочі», говорячи про ту саму дату, тим самим залишить право обраного мера працювати півроку, тобто обмежить громаду – орган місцевого самоврядування, терміном який передбачається Конституцією», – сказав Вінник.

Він зауважив, що в ніякому разі ВР немає права голосувати за дану постанову.

«Вищий законодавчий орган не повинен втручатися у виборчий процес. Ця постанова – порушення Конституції України», – підкреслив Вінник.

Після голосування голова ВР Володимир Гройсман зазначив, що тепер відкрито шлях для підписання закону про призначення позачергових виборів мера Кривого Рогу і він підпише його.

Нагадаємо, 23 грудня Верховна Рада ухвалила закон про проведення 27 березня 2016 року позачергових виборів Криворізького міського голови (№3613).

Джерело: поштова розсилка Верховної Ради

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа