Радa Українських Державницьких Організацій Світу (РУДОС) долучилaсь до роботи міжнародної секції СКУ

Цими днями в Києві відбувається ХІ Світовий Конгрес Українців. Триває робота секцій, результатом якої стануть резолюції щодо пріоритетів діяльності українських громад по всьому світу. Представник Ради Українських Державницьких Організацій Світу (РУДОС) долучився до формування резолюції СКУ у сфері міжнародної підтримки України в питаннях оборони, реформування та в гуманітарній сфері.

unnamed

Голова РУДОС Борис Потапенко наголосив, що з огляду на на останні події – захоплення Росією українських військових кораблів і введення воєнного стану – українська діаспора та громадськість мають виступити єдиним фронтом протидії російському впливу в Україні.

unnamed(1)

Мусимо констатувати, що за останні місяці відбувається значне підсилення гібридної війни по всій Україні. Крім зіткнення у Керченській протоці та збройних провокацій на Сході України, які призводять до смертей українських військових мало не щодня, ми стали свідками ще одного масштабного кроку Росії на підсилення своїх позицій та впливів в Україні – повернення довіреної особи Путіна – Віктора Медведчука – на українську політичну арену. Медведчук нині не тільки не відмовляється, а і постійно підкріплює свої нахабні заяви перед українським народом про відверто проросійські погляди, унаправлені на руйнування та підрив Української державності”, – зазначив він.

unnamed(2)

За його словами, це означає початок нового етапу вторгнення Росії у внутрішнє політичне життя України, що було сплановане для ще більшої дестабілізації ситуації напередодні президентських та парламентських  виборів у 2019 році та плани на російський реванш – захоплення влади проросійськими силами.

Вільні Люди підтримують рекомендують проект РУДОС новообраній управі СКУ:

введення санкцій та припинення роботи контрольованих Росією ЗМІ в Україні (телевізійні канали – «112», «NewsOne», Інтер);  

якнайшвидший розгляд Парламентом пакету законів з реформування сектору безпеки та оборони, необхідний для пришвидшення євроатлантичної інтеграції України;

прийняття та практичне впровадження пакету законодавчих ініціатив для виявлення руйнівного та підривного російського бізнесу та накладення на його діяльність відповідних обмежень та заборон, зокрема і для забезпеченням енергетичної незалежності України;

прийняття законопроектів для посилення відповідальності за державну зраду.

Саме ці положення завдають удару в центр реальної окупації України – російські впливи та політичних агентів, що творять основу для подальшої дестабілізації. Потрібно застосувати тиск, закрити рупори Кремля, заарештувати представників “п’ятої колони”, позбавити російських агентів бізнесу і активів – тоді буде реальне очищення та реформування держави”, – вважає Сергій Кузан, заступник Керівника Проводу “Вільних Людей”.

Закликаємо СКУ, що робить великий внесок у посилення позицій Української держави, включитися ще більше до національної ініціативи “Стоп Реванш”, що бореться проти російської гібридної агресії.

Українська нація – єдина, незважаючи на місце проживання її представників. Делегати з’їзду СКУ демонструють високий рівень національно-патріотичної свідомості. Разом – до перемоги”, – наголосив Кузан.

Прес-центр “Вільних Людей”

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа