Рада ратифікувала кредит від Європейського інвестиційного банку на 400 млн. євро

За відповідне рішення, законопроект «Про ратифікацію Фінансової угоди (проект “Програма розвитку муніципальної інфраструктури України”) між Україною та Європейським інвестиційним банком», реєстр.№0075, проголосував 261 депутат.

Перший заступник Голови Комітету у закордонних справах Іванна Климпуш-Цинцадзе, виступаючи з парламентської трибуни, розповіла, що в результаті ратифікації Фінансової угоди та подальшої її реалізації, Європейський інвестиційний банк надасть Україні кредит у розмірі 400 млн. євро.

«Кошти підуть на фінансування державних інфраструктурних проектів у середніх і великих містах України. Основна спрямованість таких проектів – захист, відновлення та запобігання погіршенню стану об’єктів комунального господарства, з поліпшенням їх енергоефективності», – сказала Климпуш-Цинцадзе.

Вона також зазначила, що, за наслідками розгляду законопроекту на своєму засіданні 27 січня, Комітет одноголосно ухвалив рішення рекомендувати Верховній Раді України прийняти згаданий проект Закону в цілому та ратифікувати зазначену Фінансову угоду.

Джерело: поштова розсилка Верховної Ради

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа