Рада прийняла закон, який примушує показувати кінцевих власників телеканалів

Верховна Рада України ухвалила Закон «Про внесення змін до деяких законів України щодо забезпечення прозорості власності засобів масової інформації, а також реалізації принципів державної політики в сфері телебачення і радіомовлення», реєст№1831.

Як розповідає співавтор Закону, народний депутат України  Вадим Денисенко, метою законопроекту є зведення до мінімуму концентрації аудіовізуальних ЗМІ, що зробить більш прозорою діяльність українських мовників та провайдерів, запровадить додаткові гарантії свободи слова та створить передумови для прозорого ліцензування телерадіомовлення, як запоруки вільного поширення об’єктивної та неупередженої інформації, вільної від будь-якого тиску та цензури.

«Згідно закону, зокрема, структура власності суб’єкта інформаційної діяльності у сфері телебачення і радіомовлення визнається прозорою, якщо інформація, оприлюднена на його офіційному веб-сайті та надана Національній раді, дає змогу визначити всіх осіб, які мають пряму та/або опосередковану істотну участь у юридичній особі чи можливість значного або вирішального впливу на управління та/або діяльність юридичної особи, у тому числі відносини контролю між усіма особами, в ланцюгу володіння корпоративними правами щодо цієї юридичної особи, а також визначити кінцевого бенефіціарного власника. Інформація про структуру власності суб’єкта інформаційної діяльності у сфері телебачення і радіомовлення розміщується на його офіційному веб-сайті», – сказав Вадим Денисенко.

Він зазначив, що суб’єкт інформаційної діяльності у сфері телебачення і радіомовлення щороку подає Національній раді інформацію про свою структуру власності в порядку та за формою, що встановлюються Національною радою. Неподання, несвоєчасне подання такої інформації, або подання інформації, що не відповідає дійсності, є підставою для застосування Національною радою санкцій відповідно до цього Закону.

Received: from mail by webmail.uh.ua (envelope-from [email protected]) Thu, 03 Sep 2015 17:44:30 +0300

 

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа