Рада дозволила австралійцям і голандцям відстрілюватись від сепаратистів

Верховна Рада ратифікувала угоди з Австралією про направлення в Україну до 250 озброєних осіб поліцейського, військового і цивільного персоналу у зв’язку з падінням літака Malaysia Airlines в Донецькій області та з Нідерландами про міжнародуї місію до 700 озброєних осіб щодо захисту розслідування авіакатастрофи.

За ратифікацію угоди з Австралією проголосували 324 депутати.

Також Рада ратифікувала угоду з Нідерландами про місію захисту розслідування аварії “Боїнга”. Угода була підписана 28 липня.

Згідно з угодою, багатонаціональна міжнародна місія захисту розслідування, яким керує направляюча держава (Нідерланди), створюється з метою сприяння збору залишків і проведенню розслідування падіння авіалайнера Boeing-777 “Малазійських авіаліній” в Донецькій області (згідно резолюції 2166 Ради Безпеки ООН від 21 липня 2014 р .).

Місія складається з військового та невійськового персоналу Нідерландів, Австралії та при необхідності – інших держав, громадяни яких перебували на літаку рейсу МН17.

Персоналу місії дозволяється мати і носити зброю, а також застосовувати силу в порядку самооборони і для виконання своєї діяльності відповідно до цієї угоди. Також персоналу місії дозволяється носити польову уніформу.

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа