Рада Державницьких Організацій має нове керівництво

Після консультацій між організаціями, які належать до Міжнародної Ради Українських Державницьких Організацій обрано нову Президію та членів Управи. Очолив раду Юрій Шимко з Канади

Юрій Шимко є колишнім президентом Світового Конгресу Вільних Українців (сьогодні це Світовий Конгрес Українців) і колишнім президентом Ліги Визволення України (сьогодні це Ліга Українців Канади). Він також є колишнім членом парламенту Канади і колишнім членом парламенту провінції Онтаріо, Канада.

Вступаючи на посаду, пан Шимко поділився планами і проектами майбутньої діяльності, а також зазначив: «Я дуже ціную призначення і вираз довіри до моїх здібностей керівництва. Я зроблю все, що в моїх силах, щоб сумлінно виконувати свої обов’язки колегіально з членами президії. У зв’язку з цим, я також хотів би подякувати моєму попереднику Аскольду Лозинському за його сумлінне виконання своїх обов’язків. Під час свого багаторічного служіння українській справі, Аскольд проявив себе як лідер у найбільш важливих організаціях української діаспори, в тому числі СКУ, УККА, CУMA».

З обранням на відповідальну посаду нового керівника привітали Голова та члени Проводу ОУН (бандерівців) і побажали плідної роботи.

Довідка: МРУДО – координаційний орган організацій – прихильників ОУН (б) у зовнішніх відносинах і політичній діяльності. У попередніх роках МРУДО мала назви «Світова Конференція Українських Державницьких організацій», «Український Державницький Фронт», а перед проголошенням незалежності України в 1991 р. – «Український Визвольний Фронт».

Українська Інформаційна Служба

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа