Рада Безпеки ООН сьогодні голосуватиме за проект резолюції з засудженням російського вторгнення в Україну

sku-wide

СКУ закликає держави-члени ООН до підтримки

Світовий Конґрес Українців (СКУ) звернувся до держав-членів ООН із закликом підтримати проєкт резолюції, який буде представлений на засіданні Ради безпеки ООН сьогодні, 25 лютого 2022 року. Резолюція засуджує вторгнення Росії в Україну та закликає до негайного припинення війни.

Нагадуючи про зобов’язання всіх держав згідно з міжнародним законодавством та договорами, документ засуджує агресію Російської Федерації проти України та підтверджує прихильність Ради Безпеки «суверенітету, незалежності, єдності та територіальної цілісності України в її міжнародно визнаних кордонах».

Закликаючи до негайного припинення агресії, проєкт резолюції закликає Російську Федерацію «негайно, повністю і беззастережно вивести свої військові сили з території України в межах її міжнародно визнаних кордонів».

«Голосуючи за цей проєкт резолюції, ми закликаємо миролюбні нації несхитно дотримуватись Статуту Організації Об’єднаних Націй, у якому говориться про утримання від погроз силою або застосування сили проти територіальної цілісності будь-якої держави, – заявив Президент СКУ Павло Ґрод. –  Наміри президента Росії Владіміра Путіна більше не є предметом спекуляцій, і міжнародна спільнота має негайно зупинити його, щоб запобігти подальшій кривавій бійні в Україні. На карту поставлено глобальний мир і безпеку».

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа