Путінська гуманітарна колона в Луганську. Подробиці

Російський гуманітарний конвой прибув до Луганська увечері 22 серпня. Нагадаємо, близько 17:00 колона білих вантажівок була помічена на вул. Херсонській. Повернувши на перехресті, вона виїхала на Оборонну і рушила в напрямку обласної лікарні. Сьогодні з’явилися нові подробиці пересування «гуманітарки» по місту.

Згідно з повідомленнями луганчан, гуманітарна колона, ймовірно, розділилася. Увечері 22 серпня білі КАМАЗи бачили біля обллікарні, де, за неофіційними даними розміщені поранені солдати Псковської дивізії. Частина вантажівок, за словами очевидців, ночувала на ярмарковій площі (вул. Газети Луганська правда).

На Оборонній:  https://www.youtube.com/watch?v=PKeo5mcqQ4Q

На ярмарковій площі:  https://www.youtube.com/watch?v=cmKxlzEOVGM

Друга частина була помічена на Лісоторговому перехресті. Вона проїхала по вул. Руднєва, імовірно, на склад бакалії. Це підтверджує відео, надане російським телеканалом Russia Today. В сорокасекундном ролику колона відображена на Лісоторговому перехресті. Далі – кілька кадрів вивантаження машини. Примітно, що на відео немає жодного великого плану: ні загальної кількості вантажівок, ні обсяг привезеної «гуманітарки» не показаний.

https://www.youtube.com/watch?v=mnlktb717Qo

Де проводилася розвантаження решти частини колони і що саме було привезено в Луганськ – невідомо. Цими не даними не володіє навіть РНБО. Однак, згідно із заявою спікера центру Андрія Лисенка, мета фарсу з гумконвоєм – вивезення спецобладнання з місцевих підприємств.

«За оперативною інформацією, в вантажні автомобілі, які зайшли на територію під виглядом гуманітарного конвою, росіяни завантажують обладнання виробничого об’єднання« Топаз », яке виробляє сучасні радіолокаційні станції типу« Кольчуга »і обладнання Луганського заводу, де виробляються патрони для стрілецької зброї», – заявив Лисенко.

Сьогодні вранці, 23 серпня, за твердженням російських ЗМІ колона в терміновому порядку покинула територію України. В 10:22 мск на сайті Russia Today з’явилося повідомлення, що вся гуманітарна колона повернулася на територію Росії через прикордонний пункт «Донецьк». При цьому, згідно із заявою Андрія Лисенка, українську сторону до огляду вантажівок не допустили.

Джерело: Інформатор

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа