Путін прибуває в Австралію в супроводі ядерних субмарин?

Австралійське видання The Sydney Morning Herald  повідомило, що напередодні зустрічі G20 Росія послала у південному напрямку військовий флот. Міністерство оборони , на запит журналістів, повідомило, що уважно спостерігає за переміщенням російської армади, але не бачить юридичних підстав втручатися – російський флот рухається у міжнародних водах.

Австралійці відрядили для спостереження за російською військовою групою кораблів два фрегати: the Stuart та the Paramatta, крім них працює авіація. Зараз усі пригадують, що візит президента Медвєдєва в Сан-Франциско на міжнародну конференцію супроводжував один військовий корабель Тихокеанського флоту. Зараз австралійці спостерігають два надводних кораблі та два допоміжних судна. Кораблями є ракетний  крейсер “Варяг” і великий протичовновий корабель “Маршал Шапошніков”. Крім них у конвої  є океанський буксир і танкер.  У соціальних мережах обговорюється наявність у флотилії підводних човнів, але австралійське міноборони посилає всіх із запитаннями до росіян. А російське посольство відмовляється коментувати мету плавання і склад флотилії.

Однак розмови про наявність ядерних субмарин  у даному випадку зайві. Крейсер “Варяг”, збудований в Миколаєві, може в невеликому осязі виконувати ударні функції, покладені на підводні ракетні крейсери. З 2002 року є флагманом Тихоокеанського флоту замість важкого атомного ракетного крейсеру «Адмірал Лазарєв». Росія вкотре довела, що радянська приказка “на екскурсію в Європу можна і на танку з’їздити” є реальністю сьогоднішнього життя.

10975

Репортаж австралійців дивіться тут

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа