Принаймні 20 осіб затримані під час черової спроби наступу де-факто влади на кримськотатарську спільноту

ailogoВідповідаючи на новини про те, що російська служба безпеки в окупованому Криму провела масштабні обшуки і затримала представників кримськотатарської спільноти, Оксана Покальчук, директорка Amnesty International Україна, сказала:

«Репресії проти кримськотатарської спільноти, члени якої сприймаються як нелояльні до де-факто влади, безупинно тривають протягом п'яти років.

Російська влада використовує будь-які засоби для придушення будь-якого інакомислення, прагнучи змусити замовкнути всіх незгодних. Останні репресії є одним з найбільших актів нахабного залякування всієї громади».

За даними де-факто Кримського управління Федеральної служби безпеки Росії (ФСБ), правоохоронці провели обшуки та затримання для розслідування діяльності релігійної групи "Хізб ут-Тахрір", яка була заборонена в Росії як "терористична", але діє законно в Україні.

Додаткова інформація 

Російські сили безпеки в окупованому Криму провели не менше 25 обшуків у будинках представників кримськотатарської спільноти і затримали щонайменше 20 людей.

Обшуки проводилися в столиці Криму Сімферополі, поблизу села Строгонівка та села Володимирівка в Білогірському районі Криму.

Офіцери міністерства внутрішніх справ Росії оточили частину сімферопольського мікрорайону Кам'янка і закликали мешканців, які зібралися біля місця події, розійтись. За повідомленнями ЗМІ, обшуки проводилися з низкою процедурних порушень. Жителям не дозволялося заходити до своїх домівок, а їхні адвокати не могли бути присутніми під час обшуків. 

Джерело – Received from smtp213.emlone.com [email protected] [84.237.210.105]; Wed, 27 Mar 2019 16:43:27 +0200

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа