Прийшла чергова допомога США для ЗСУ: ще 35 позашляховиків HMMWV

HMMWV

Загалом до Одеси доставлено близько 350 тонн американського спорядження для українських військових.

Черговий вантаж з військовою допомогою Сполучених Штатів в Україну доставили на вантажному судні Ocean Glory увечері 24 березня ц.р.

Розвантаження судна планується завершити у п’ятницю, 26 березня ц.р. Скоріш за все, після цього відбудуться й офіційні урочистості з переліком переданого.

0b4605cccc1c795b

На цей час відомо, що в рамках 350-тонного вантажу для Збройних сил України суховантаж доставив 35 військових позашляховиків HMMWV.

Нагадаємо, у цьому році на військову допомогу Україні в США виділили $250 млн. Відомо, що з цих коштів близько 75 млн має бути направлено на передачу летального озброєння, а решта піде на оснащення, нелетальне озброєння, навчання бійців, та інші види витрат.

Загалом, у цьому році планувалася передача Україні трьох патрульних катерів типу Island (“Айленд”), контрбатарейних станцій, цифрових радіостанцій L3Harris, засобів спостереження тощо.

Останній з подібних вантажів був переданий ВМСУ на початку лиютого поточного року. Тоді українські військові моряки отримали від США 10 швидкісних катерів, понад 70 надувних човнів та інше супутнє обладнання.

Джерело: defence-express

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа