Придністров’я напрошується на блокаду

ua-nato

Брязкання зброєю поблизу наших кордонів – безглузде рішення маріонеткового керівництва, що нав’язане кураторами з Кремля. Про це заявила народний депутат України, Голова Постійної делегації у Парламентській асамблеї НАТО Ірина Фріз у Facebook.

Вона розповіла, що під час навчань розвідники Оперативної групи російських військ (ОГРВ), що дислоковане в невизнаному Придністров’ї, провели тренувальний напад на пост умовного противника та захопили «таємні документи», в тому числі, «зразки новітньої зброї».

«В російських пропагандистських виданнях ця новина пройшла під заголовком «Військова розвідка Росії захопила таємні документи НАТО в Придністров’ї». Відпрацьоване завдання виходить далеко за функції миротворчої місії, якою Кремль позиціонує свій контингент в ПМР», – повідомила Фріз.

Вона зауважила, що не виникає жодних сумнівів, що імітація захоплення таємних документів та новітніх зразків зброї є сигналом Україні.

«Ми уважно відслідковуємо характер та завдання, що відпрацьовуються під час тренувань ОГРВ. Маю підкреслити, що з кожним новим навчанням, що виходить за межі функцій підтримки миру та має чіткі ознаки диверсійних операцій, Тирасполь все ближче підходить до ізоляції та санкцій. Сьогодні питання лише в обранні конкретного несилового кроку. Але слід зазначити, що керівництво ПМР вже впритул наблизилося до точки неповернення. Брязкання зброєю поблизу наших кордонів – безглузде рішення маріонеткового керівництва, що нав’язане кураторами з Кремля. Воно може бути вкрай болісним з економічної точки зору для придністровської еліти», – відзначила Фріз.

Received: from webmail.uh.ua [93.190.43.23]; Wed, 7 Jun 2017 17:25:43 +0300

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа