Причина обшуків у центрі ЗНО: ” багато хто втратив великі грошові потоки”

Ситуація з Українським центром оцінювання якості освіти та Ігорем Лікарчуком є викликом для суспільства на здоровий глузд. Про це у своєму Facebook написала голова Правління Громадянської мережі “ОПОРА” Ольга Айвазовська.

За її словами, система зовнішнього незалежного оцінювання довела свою самодостатність при різних міністрах, президентах та шаленому спротиву з боку ректорів в різні роки.

“Перепрошую, але багато хто втратив великі грошові потоки і не міг не тримати зла на всю систему, як і її керівника. Поведінка ж прокуратури вражає. Є поняття презумпції невинуватості, коли будь-яке звинувачення потрібно доводити через суд. Що сталось вчора? Прийшли з обшуками і вже заявили про те, що стійке злочинне угрупування, яке зловживало службовими повноваженнями та втручалось в базу даних системи оцінювання. Перепрошую, але, зайшли в кабінет, вилучили сервери і в ті ж хвилини провели всі слідчі дії та отримали результат? А прес-служба вже мала заготовлений реліз, чи писала з місця подій?”, – зазначає Айвазовська.

“Суспільство отримало білий інформаційний шум, який руйнує довіру до всієї системи ЗНО, але чи буде хоч хтось розслідувати суть справи якісно та доведе аргументованість звинувачень в суді? Я категорично за розслідування, якщо факти мали місце, але мене насторожує піар-складова скандалу та передчасні заяви з боку Прокуратури про зловживання з оціночними судженнями прес-служби. Потрібно лише розібратись, чому це сталось саме зараз, під час вступної кампанії”, – зауважила голова Правління Громадянської мережі “ОПОРА” Ольга Айвазовська.

Джерело: http://osvita.ua/news/47429/

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа