Прибуття місії канадійських спостерігачів в Україну

КИЇВ, 9 грудня 2013 – Канада розмістила команду спостерігачів за виборами у складі 26 осіб, які будуть здійснювати моніторинг повторних виборів в Україні, що відбуваються в результаті значних порушень у проведенні виборів у п’яти виборчих округах під час парламентських виборів минулого року. Канадійська місія спостерігачів за виборами фінансується Урядом Канади через Департамент іноземних справ, торгівлі та розвитку (DepartmentofForeignAffairs, TradeandDevelopment (DFATD)), та здійснюється CANADEM, Канадійська неприбуткова агенція сприянню демократії.

20 канадійських спостерігачів з усієї Канади, в тому числі Канадійські парламентарі Тед Опіц, Расс Геберт, та Високоповажний Стефан Діон, прибудуть цього тижня для того, щоб приєднатися до шести спостерігачів, які на разі уже здійснюють моніторинг підготовки до виборів у п’яти округах.

Делегація MissionCanada буде спостерігати проведення виборів 15 грудня, і публічно представлятиме результати своїх спостережень.

“Вибори, що пройдуть 15 грудня відбуваються в умовах надзвичайно напруженої політичної атмосфери. MissionCanada підтримує право українського народу на свободу слова і мирного зібрання, які становлять невід’ємну складову забезпечення проведення вільних і справедливих виборів,” сказала Анна Шиптур, Координатор MissionCanada в Києві. І додала: “Ми сподіваємося, що результати грудневих повторних виборів відображатимуть волевиявлення громадян, які проживають у цих п’яти округах, та яких фактично упродовж більше ніж одного року було позбавлено їхнього права представництва в Українському парламенті”.

У 2012 році CANADEM в рамках Канадійської спостережної виборчої місії, що відбувалася за фінансування Уряду Канади успішно розгорнула місію у складі 422 канадійців, в тому числі 65 довгострокових спостерігачів для здійснення спостереження парламентських виборів в Україні 2012 року. MissionCanada 2012 було зазначено істотні недоліки у кількох важливих сферах виборчого процесу. У звіті MissionCanadaбуло зазначено, що парламентські вибори в Україні не вповністю відповідали міжнародним стандартам, а також, що ці вибори стали кроком назад в демократичному розвиткові України.

Канадійська спостережна місія очікує надати свій проміжний звіт 12 грудня, і попередню версію остаточного звіту упродовж 24 годин після закриття виборчих дільниць. Усі звіти MissionCanada будуть розміщені на: http://www.canademmissions.ca/ukraine.

Інформація про CANADEM: організована у 1996 році , CANADEM- це Канадійська організація громадського реагування (Canada’s Civilian Response Corps) – неприбуткова, неурядова організація, що базується в Оттаві, Канада. Ми відданні справі становлення в світі миру, безпеки, демократії та соціально-економічного розвитку через ростерінг, швидку мобілізацію, та експерт-менеджмент експертами, які віддані службі сприяння міжнародного розвитку. Список CANADEM включає більше 20,000 досвідчених канадійських та міжнародних експертів, які спеціалізуються на спостереженні виборів, дотриманні прав людини, гуманітарної допомоги, захисту, миротворчості, верховенства права, врядування, безпеки, розбудови кадрового потенціалу, та сприянні демократії . Перелік наших операційних партнерів включає Уряд Канади, Організацію Об’єднаних Нації , та інші міжурядові організації, іноземні уряди та різноманітні неурядові організації.

Mission Canada відбувається за фінансової підтримки Уряду Канади через Департамент іноземних справ, торгівлі та розвитку (Department of Foreign Affairs, Trade and Development (DFATD)).

Mission Canada бажає подякувати за постійну підтримку Сенаторові Рейнелл Андрейчук, Голову канадійської спостережної місії в Україні під час проведення парламентських виборів, яка представить остаточний звіт Mission Canada Уряду Канади.

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа