Прибула перша допомога Канади нашим прикордонникам

Ярина Вілінська

До України прибув літак із допомогою Канади  у зону АТО.  Про це повідомив міністр закордонних справ України Павло Клімкін, інформує VIDIA.

«У Києві сів літак з Канади: 32 тонни для прикордонників АТО», – написав Павло Клмікін у Twitter.

Це – перша частина допомоги Канади українським військам у зоні АТО.

У Канаді літак відряджали представники канадського парламенту та уряду, зокрема, міністр оборони Канади роб Ніколсон.

Фото із Facebook Ігоря Козака

Фото із Facebook Ігоря Козака

«Це обладнання – яке включає шоломи, балістичні окуляри, захисні жилети, аптечки, намети і спальні мішки – забезпечить фізичний і медичний захист тим, хто на лінії фронту. Логістичне обладнання, що надається, дозволить Українській Прикордонній Службі ефективно виявляти і відстежувати незаконне переміщення товарів і людей. Це те, про що Україна просила нас, і ми їй це надаємо», – заявив прем’єр-міністр Канади Стівен Харпер.

«Від імені українсько-канадської громади, я дякую уряду Канади за їхню постійну підтримку України. Допомога, оголошена сьогодні, а також санкції, введені Канадою та її союзниками, ще раз підкреслюють той факт, що цивілізований світ залишається об’єднаним і не буде миритися з російською агресію проти України», – цитують Павла Ґрода, Президента Конгресу українців Канади у прес-службі КУК.

За словами  Павла Ґрода, Канада в черговий раз продемонструвала міжнародне лідерство в якості однієї з перших країн НАТО, яка надала військову підтримку Україні.

“Ця підтримка дозволить Україні захистити себе від російської агресії і екстремістської і терористичної діяльності, підтримані Кремлем”, – вважає президент Конгресу українців Канади.

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа