Проєкт Keep Life: на фронт передано ще два мобільних хірургічно-стабілізаційних пункти

8 жовтня у Києві відбулася презентація двох мобільних хірургічно-стабілізаційних пунктів Keep Life. Ці комплекси є інноваційним рішенням у ситуаціях, коли необхідно стабілізувати стан хворих і поранених, а також виконати хірургічні операції підвищеної складності безпосередньо біля місця ураження.

Під час розробки мобільних хірургічно-стабілізаційних пунктів було проведено численні консультації та тестування. Кожен комплекс Keep Life — це:

  • Металевий контейнер, поставлений на автомобільне шасі з високою прохідністю, утеплений та перетворений на операційну.

  • Повністю автономний мобільний хірургічно-стабілізаційний пункт, що має все необхідне медичне обладнання, а також резервуари з водою та генератори.

  • Спеціальний розсувний модуль, який можна розширити для одночасного проведення двох операцій.

Головні переваги пунктів Keep Life:

  • Мінімальні зовнішні габарити.

  • Оперативне розгортання/згортання і передислокація.

  • Тривала автономність у польових умовах.

  • Сучасне хірургічне оснащення.

  • Пропускна здатність — до 60 пацієнтів на добу.

  • Навіть у сильний мороз операційна потребує всього 20 хвилин, щоб підготуватися до проведення операційних втручань.

Проєкт реалізується благодійним фондом Solidarity спільно з благодійним фондом імені Бориса Возницького.

На будівництво та облаштування двох пунктів, презентованих 8 жовтня 2024 року, благодійний фонд Solidarity виділив суму в розмірі 2,4 млн гривень. Попередній стабілізаційний пункт, на який благодійний фонд Solidarity виділив 1,2 млн гривень, був переданий на Харківський напрямок у листопаді 2023 року.

«Коли йдеться про збереження життя у критичних ситуаціях, кожна секунда має значення. Саме тому ми допомогли облаштувати мобільні шпиталі там, де майже не залишилося вцілілих об’єктів медичної інфраструктури — щоб медики не втрачали дорогоцінний час, а також мали всі необхідні умови для стабілізації стану поранених та проведення екстрених оперативних втручань. Наша команда завжди допомагає і буде допомагати там, де ми можемо. Для нас це велика честь. Тож наразі наш внесок — це надання всіх необхідних будівельних матеріалів, щоб звичайні вантажівки ставали мобільними хірургічно-стабілізаційними пунктами Keep Life», — зазначив Матьйо-Марі Арден, голова благодійного фонду Solidarity.

Зі свого боку керівник і головний розробник проєкту Keep Life Сергій Нечитайленко прокоментував: «Я дуже задоволений співпрацею з Solidarity. Вони завжди відгукуються на всі наші запити в короткі терміни. Це допомагає нам швидко реагувати на зміни, які постійно відбуваються в Україні, та вдосконалювати наші експериментальні моделі відповідно до побажань провідних хірургів та медиків. Проєкт Keep Life без перебільшення допомагає рятувати тисячі життів — і все це стало можливим завдяки партнерській підтримці. Я щиро вдячний усім, хто долучається до нашої діяльності, адже ця діяльність наближає Перемогу України!».

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа