Провладний кандидат в Сумах «відмив» державні кошти для власної агітації?

Анатолій Єпіфанов, кандидат-самовисуванець по 157 округу і при цьому депутат Сумської обласної ради від Партії регіонів, може вести свою кампанію за рахунок коштів, призначених на потреби Банківської академії.

Як пише видання Наші гроші, Єпіфанов здійснив закупівлю для Української академії банківської справи НБУ, ректором якої він є, обладнання (плюс монтаж) для наукової  бібліотеки на 2,3 млн. грн.. При чому ціни, за якими було зроблено закупку, перевищують середні розцінки на подібні товари мінімум в 2 рази.

Зокрема, було придбано монітори TFT19″ LG M1950D-PZ LED Glossy Black 5ms TV-tuner по 3944 грн., хоча такі монітори коштують вдвічі дешевше – 1820 грн. Відеокамеру Speed Dome 1/4″ SONY Super HAD CCD, 470 ТVL, 1lux/0,02lux придбано за 12 517 грн., реальна ціна – в 1,5 рази менша. Крім того на встановлення обладнання має піти 367 тис грн., хоча, знов таки, подібний вид робіт оцінюється вдвічі менше.

Вищеописане може виявитися звичайним відмиванням  державних коштів за типовою схемою – проведення по документах сум, які значно перевищують реальні розцінки за придбані товари та послуги. Не виключено, що сам тендер, виграний ДВНЗ УАБС, міг проводитися спеціально «під Єпіфанова» з прицілом на вибори.

Анатолій Єпіфанов вкладає найбільше грошей на проведення своєї агітації порівняно з іншими кандидатами по 157 округу.  Це відбивається і на кількості агітаційної продукції, і на піар-заходах, що відбуваються під патронатом ректора УАБС.

Це й ініціювання програми Соціальних аптек Червоного хреста, це і проведення концерту з нагоди 190-річчя сумського мецената Івана Харитоненка, на якому виступала низка зірок вітчизняного шоу-бізнесу, зокрема, Тіна Кароль. Нарешті, це і піар на Ієрусалимській Плащаниці Божої Матері. Попри те, що привезення Плащаниці стало можливим завдяки Патріарху Ієрусалимському та Митрополиту Київському, Єпіфанов не упустив нагоди випустити кольорові листівки, в яких закликав прийти і поклонитися святині. Що цікаво, на жодній з листівок, де йдеться про Єпіфанова в позитивному смислі, нема вихідних даних – ані про замовника, ані про наклад.

Щодо ситуації з закупкою техніки, нам так і не вдалося взяти коментар у представників команди провладного, як відзначають експерти, кандидата. Як не вдалося отримати і пояснення, чому Анатолій Єпіфанов відмовився взяти участь у відкритих дебатах зі своїм опонентом, кандидатом від опозиції Олегом Медуницею.

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа