Проти шести луцьких євромайданівців закрито кримінальні провадження

25 січня 2014 року Луцький міськрайонний суд виніс рішення про закриття кримінальних проваджень щодо шести учасників місцевого Євромайдану за фактом подій, які відбувалися в Луцьку 2 та 3 грудня 2013 року. У ці дні в місті відбулись кількатисячні мітинги в знак протесту проти нічного силового розгону учасників Євромайдану в Києві 30 листопада. Також відбувалося пікетування приміщення облдержадміністрації, під час якого протестувальники намагалися заблокувати входи до приміщення ОДА, але їм завадили правоохоронці. Шістьох учасників луцького Євромайдану підозрювали у закликах до дій, що загрожують громадському порядку, хуліганстві та захопленні державних або громадських будівель чи споруд.

Клопотання сторін захисту та обвинувачення стосувалися застосування Закону України «Про усунення негативних наслідків та недопущення переслідування та покарання осіб з приводу подій, які мали місце під час проведення мирних зібрань». З боку захисту було подано клопотання про те, аби закрити справу у зв’язку з відсутністю у події складу злочину. Прокурор подав клопотання про те, аби звільнити учасників від кримінальної відповідальності, а після того закрити справи.

Таким чином, суд ухвалив звільнити від кримінальної відповідальності Богдана Шибу, Ігоря Гузя, Володимира Бондаря, Майю Москвич, Сергія Григоренка та Миколу Собуцького і закрити проти них кримінальні провадження, а запобіжний захід у вигляді особистого зобов’язання – скасувати.

Прес-служба ЄвроМайдан.Луцьк

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа