Проти 23х російських зірок відкрито кримінальне провадження за концерти на відкритті так званого Керченського мосту

crimeanBridge

Прокуратура АР Крим та м.Севастополя за поданням українців Криму відкрила кримінальне провадження проти 23х російських зірок, які 15 травня 2018 року виступали на урочистостях присвячених відкриттю незаконно збудованого мосту через Керченську протоку.

Про це стало відомо 19 березня представнику Крайової Ради Українців Криму Сергію Мокренюку, який напередодні, передав від громади українців Криму заяви до прокуратури АР Крим та м.Севастополя, Служби Безпеки України та Міністерства закордонних справ.

Кримінальне переслідування щодо російських артистів – це сигнал світовій спільноті, що українська держава вважає таку поведінку неприйнятною. Саме тому всі країни світу, що підтримують політику невизнання, мають прийняти позицію нашої держави та вжити послідовних заходів, зокрема заборонити встановлення ділових, фінансових контактів, припинити видачу віз та запровадити заборону в’їзду на території держав.

“Це лише перший наш крок. Ми плануємо продовжувати встановлювати осіб, чиї дії на нашу думку загрожують інтересам України в зв’язку з їх публічною діяльністю в Криму. Вважаємо необхідним донести всьому світу, що саме російська культура це культура, яка вбиває” – зазначає ініціатор звернень представник Крайової Ради Українців Криму Сергій Мокренюк.

Наразі немає реакції від СБУ та МЗС, що важливо для посилення міжнародного тиску на державу-агресора з боку країн-партнерів та заборони їм в’їзду до країн Європейського Союзу, застосування країнами ЄС інших санкцій.

Довідка. 16 березня українці Криму на пресбрифінгу в Українському кризовому медіа центрі передали заяви з вимогами розпочати кримінальні провадження та запровадити персональні санкції проти 23 російських артистів, які 15 травня 2018 року порушили державний кордон для виступу на відкритті так званого Керченського мосту в окупованому Криму. Серед них: Дмитро Харатьян, Валерія, Марина Кім, Олександр Маршал, Зара, Діма Білан, Деніс Майданов, Олександр Скляр, Ольга Кормухіна, Лариса Доліна, Олена Свірідова, Роман Пашков, Олег Газманов, Жасмін, Грігорій Лєпс, Юліана Караулова, Олександр Буйнов, Пелагея, Стас П’єха, Олег Шаумаров, Юлія Волкова, Наталія Колеснікова (Майданова), Руслан Тагієв.

 

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа