Протезування як оптимальний варіант лікування зубів

Проблеми з зубами – це одвічна проблема людства. У когось вони виникають як результат генетичної спадковості. Хто страждає з карієсом ще з дитинства, адже велика кількість цукру і незахищена емаль дають про себе знати. Чим далі розглядати різні вікові категорії людей, тим краще можна зрозуміти, що проблема з втратою зубів класифікується вже по зовсім інших ознаках. Тобто, якщо раніше, діти втрачали молочні зуби, а потім вже частіше всього в похилому віці, то сьогодні не має чіткої вікової групи. Різні проблеми з зубами мають 8 людей з 10. Сучасна наука намагається дійти до того, що нарощувати зуби штучним способом, але паралельно з цим звичайні люди продовжують страждати від болю в зубах. Одним із оптимальних варіантів лікування шляхом протезування зубів. Думка про те, що протези – це виключно проблема похилих людей є хибною. У клініці 32Dent професійні стоматологи знають, що протезування – це оптимальний вихід у лікуванні хворих зубів. Сучасна стоматологія вигадала безліч способів того, як можна замінити старі хворі зуби на нові протези:

  1. Вініри.
  2. Поодинокі коронки.
  3. Мости.
  4. Кульшові коронки тощо.

Сучасні методи протезування дають такий чудовий ефект, що майже неможливо візуально відрізнити коронку від живого зубу. Підказкою є лише те, що зуби підозріло виглядають занадто здоровими.

Які можуть поставити?

Лікар спочатку ставить діагноз людині, а вже потім підбирає для неї методи лікування. У різних ситуаціях можуть поставити різні протези. Так, наприклад, якщо в людини не має одного зубу, для неї призначать незнімний протез. Ним можуть стати вініри, коронки й інші варіанти, котрі не знімаються.

Якщо у людини повипадали майже всі рідні зуби, то їй необхідно поставити протез, що знімається. Якщо випало декілька зубів, то можливо лікар вирішить поставити протез, котрий знімається частково.

Якщо один зуб повністю або частково зруйновано, то тут необхідно застосувати металеву чи керамічну коронку.

Деякі люди страждають на проблему неестетичного вигляду зубів. Це пов’язано з тим, що при народженні мало в кого можна побачити білі та ідеально рівні зуби. У когось є генетична спадковість, котра не дозволяє отримати гарну посмішку. Для цього існують вініри або люмініри. Тонкі й майже прозорі пластинки можуть замаскувати безліч недоліків поверхні зубів. Середній період їх застосування складає близько 10-15 років, в деяких випадках й довше.

 

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа