Прокуратура США оголосила про фінансування кампанії Трампа в 2016 році росіянином

trump-seal

Прокуратура США у понеділок активувала кримінальну справу проти двох давніх співробітників Республіканської партії, звинувативши їх у незаконному перерахуванні іноземного внеску в виборчу кампанію колишньому президенту США Дональду Трампу у 2016 році.

Згідно з обвинувальним актом, оголошеним у федеральному суді округу Колумбія, Джессі Бентон і Даґ Від “змовилися незаконно направити тисячі доларів іноземних грошей від іноземного громадянина Росії на вибори Президента Сполучених Штатів Америки.”

Законодавство США забороняє іноземним громадянам жертвувати гроші на президентські кампанії. Згідно з обвинувальним висновком, Бентон і Від допомогли громадянину Росії отримати квиток на збір коштів для Трампа у штаті Пенсільванія у вересні 2016 року.

За словами прокурора, росіянин, якого не було визначено в обвинувальному висновку, пожертвував 25 000 доларів пов’язаним з Трампом комітетам політичних дій. Але справжнє джерело пожертвування було приховане від передвиборчої кампанії Трампа, йдеться в обвинувальному висновку, оскільки виплата таємно спрямовувалася через Бентона, який виступав у ролі липового донора (дослівно в американському сленґу це називають “донор соломи”).

43 -річний Бентон раніше керував кампаніями за сенаторів-республіканців Мітча МакКоннелла та Ренда Пола з Кентуккі, перш ніж був засуджений за роль у схемі підтримки політиків. Бентон уникнув тюремного ув’язнення і отримав у грудні 2020 року президентське помилування від Трампа.

75 -річний Від працював старшим радником у кількох президентських кампаніях і балотувався до Конґресу як республіканець у 1992 році.

Поки що невідомо, чи звинувачені вже найняли адвокатів.

Джерело: reuters.com

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа