Прокуратура оскаржила звільнення В. Лозинського та розпочала розслідування щодо посадовців Бориспільської виправної колонії

Прокуратура Київської області внесла апеляційну скаргу на ухвалу Бориспільського міськрайонного суду про звільнення від подальшого відбуття покарання Віктора Лозинського за станом здоров’я.

Прокуратура вважає таке рішення суду незаконним у зв’язку з тим, що у суді не доведено, що захворювання, зазначені у медичній документації відносно засудженого, становлять загрозу його життю та унеможливлюють подальше перебування у місцях позбавлення волі.

Разом з тим, судом не було задоволено клопотання прокуратури про виклик в суд експертів, які б могли надати додаткові пояснення про стан здоров’я Лозинського та можливість його лікування в колонії.

Крім того, прокуратура вважає, що виправна установа незаконно випустила засудженого, оскільки, державним обвинуваченням у визначені законом строки внесено апеляцію, а відтак ухвала суду не набрала чинності.

За вказаним фактом прокуратурою області розпочато кримінальне провадження відносно посадових осіб Бориспільської виправної колонії №119 за ч. 1 ст. 367 Кримінального кодексу України (службова недбалість).

Прес-служба

прокуратури Київської області

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа