Профільний комітет ВРУ визначився з кандидатами на членів конкурсної Комісії з відбору Директора Національного Антикорупційного Бюро

Щойно Комітет Верховної Ради з питань запобігання та протидії корупції проголосував за внесення кандидатур на членів конкурсної Комісії з відбору Директора Національного Антикорупційного Бюро. Про це на своїй сторінці у Facebook повідомив Секретар антикорупційного Комітету Дмитро Добродомов.

«Отже, на затвердження Парламенту подаються такі кандидатури: Євген Нищук (БПП), Джованні Кесслер (Батківщина, Самопоміч, Радикальна партія) та Віктор Мусіяка (Народний фронт). Усі кандидати гідні, переконаний, що Депутати підтримають. В добру путь! Зараз обговорюємо зміни до законопроекту про діяльність цього Бюро (а також рекомендуємо оклади для його керівництва і особового складу). Дякувати Богові, бюджет організації більш-менш відстояли. На цей рік передбачено у проекті Державного бюджету – 249 млн грн. (на фінансування роботи Національного антикорупційного бюро). Не густо, але для старту має вистачити», – пише Дмитро Добродомов.

Як відомо, раніше Президент України та Кабмін уже визначилися зі своєю частиною членів конкурсної комісії.

Зокрема, згідно з президентським указом, до комісії увійдуть історик, професор Українського католицького університету Ярослав Грицак, співголова Харківської правозахисної групи Євген Захаров та екс-депутат кількох скликань, голова Меджлісу кримськотатарського народу Рефат Чубаров.

За квотою уряду, керівника Антикорупційного бюро обиратимуть правозахисник, член Української Гельсинської групи Йосиф Зісельс, професор кафедри правосуддя університету імені Тараса Шевченка, суддя Європейського суду з прав людини Олександра Яновська та журналіст, головний редактор веб-сайту “Цензор.нет” Юрій Бутусов.

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа