Проект ПРООН-ЄС запланував грант 700,000 доларів США на відновлення Донбасу

Сьогодні Луганська та Донецька області знаходяться в центрі уваги всього світу. Збройний конфлікт завдав величезної шкоди економіці, зруйнована соціальна інфраструктура, страждають люди.

“Враховуючи складну ситуацію, ми переглянули наші плани та вирішили збільшити допомогу, спрямовану на  відновлення регіону, та підтримку людей, які опинилися у складних умовах”, зазначила пані Ініта Пауловіча, Заступник Постійного Представника Програми розвитку ООН в Україні, під час візиту до міста Сєвєродонецька, що в 95 км від Луганська. Пані Ініта Пауловіча відвідала регіон з метою представлення третьої фази Проекту ЄС/ПРООН «Місцевий розвиток, орієнтований на громаду» (МРГ), який надасть місцевим громадам понад 700,000 доларів США на підтримку проектів, спрямованих на відновлення регіону.

ПРООН разом з Європейським Союзом підтримає проекти громад, спрямовані на відновлення, у 8 районах області, які наразі вважаються відносно безпечними, та надасть підтримку містам для розміщення внутрішньо переміщених осіб (ВПО) та підготовки до зими. Крім того, проект ПРООН-ЄС впроваджуватиме програму  реінтеграції внутрішньо переміщених осіб.

Найближчим часом ПРООН на конкурсній основі відбере райони, що мають бажання взяти участь у Проекті. Останній термін подачі заявок на участь для районів – 25 жовтня 2014 р. Далі конкурсна комісія визначить 8 районів, які візьмуть участь у Проекті. Форму заявок можна завантажити за посиланням: http://www.cba.org.ua/three/ua/news/announcements/2616-application-form-for-rayons-for-partnership-with-cba.

ПРООН надає підтримку Луганській області з 2007 р., всього у рамках проекту МРГ на Луганщині було успішно впроваджено 117 мікропроектів громад. За цей час понад 70,000 чоловіків, жінок та дітей покращили умови свого життя завдяки реалізації мікропроектів, спрямованих на відновлення дитячих садків,  шкіл, медичних пунктів та амбулаторій, реконструйованих водогонів та об’єктів енергозберігаючого вуличного освітлення.

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа