Продовжуємо вимагати припинення кримінального переслідування Євромайданів

Генеральна прокуратура України, а пізніше – низка громадських об’єдань Євромайдану, заявили про те, що всім особам, які були затримані в січні «за Євромайдан», - змінено запобіжний захід на такий, що не пов’язаний із перебуванням під вартою. Тепер, коли Євромайдан SOS перевірив цю інформацію з власних джерел, можемо сказати, що, згідно з нашими даними, це справді так. Ніхто із затриманих у січні за різними епізодами та в різних частинах міста осіб, яких пов’язують із Євромайданом, не залишився за гратами (підкреслимо - це згідно з нашими даними).
Ми спробували з’ясувати в тому числі ситуацію в регіонах. У таких містах як Черкаси (та Черкаська область), Дніпропетровськ, Запоріжжя, Вінниця, Кременчук, Чернігів, Кіровоград, Хмельницький, Миколаїв, Комсомольськ, Біла Церква, Суми, Сміла, Канів, Харків осіб, що перебувають у СІЗО за «євромайданівськими» статтями - також немає. Останніми днями їм – так само як і київським затриманим – було змінено запобіжний захід – переважно на частковий домашній арешт.
Утім, попри ілюзорне поліпшення ситуації, варто наголосити на кількох важливих речах.
По-перше, маємо справу адвоката Віктора Смалія, якого утримують у СІЗО з грудня минулого року. Йому інкримінується інакша (відносно більшості євромайданівців) стаття, але це не згладжує політичних мотивів кримінального переслідування адвоката.
По-друге, усі кримінальні провадження НЕ ЗАКРИТІ, а це означає, що в будь-який момент їх можуть «розморозити», а щойно звільнених із-під варти осіб - повернути назад до СІЗО.
Будьмо пильними!
Та продовжуємо вимагати припинення кримінального переслідування Євромайданів!


EvromaidanSOS

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа