«Пробіг на Майдан»: естафета Варшава-Київ 18-21 листопада 2014 року

У Києві 21 листопада відбудеться фінальна частина ініціативи «Пробіг на Майдан».

Об 11:00 до спортсменів біля станції метро Політехнічний інститут долучаються кияни і біжать разом (просп. Перемоги і бульв. Тараса Шевченка – вул. Хрещатик – Майдан Незалежності).

ФІНІШ ЕСТАФЕТИ ЗАПЛАНОВАНО НА 21 ЛИСТОПАДА 2014 РОКУ. Кілька останніх кілометрів до фінішу бігтимемо всі разом. Сподіваємось також, що до нас приєднаються і кияни. Тоді наш маршопробіг перетворився на маніфестацію пам’яті та пацифістський парад за нашої спільної участі.

Ініціаторами ідеї є директор Першої програми Національної радіокомпанії Польщі Каміль Домброва та засновник акції «Польща бігає» Пйотр Пацевич.

Кінцевим пунктом естафети, яка стартуватиме у Варшаві, стане Майдан Незалежності у Києві. Фініш естафети заплановано на 12:00 21 листопада 2014 року, він припадає на першу річницю Євромайдану та десяту – Помаранчевої революції.

Провідною ідеєю «Пробігу на Майдан» є вшанування українського героїзму та вияв вдячності за нагадування Польщі та Європі про те, наскільки важливими є європейські цінності. Хочемо висловити свою солідарність з Україною, а також голосно заявити про те, що «inter arma musae NON silent», тобто мистецтво (також і мистецтво бігу) не може мовчати навіть тоді, коли Україна перебуває у стані війни за свою державність. Наш пробіг є пацифістською ініціативою і виявом протесту щодо російської агресії.

План фінальної частини марафону «Biegiem na Majdan» у Києві

11:00 – біля метро «Політехнічний інститут» приєднуються марафонці з Києва (маршрут на картинці)

12:00 – фініш на Майдані

12:00 – 12:30 – покладання квітів

12:45 – 13:15 – відкриття фото виставки.

13:30 – 14:30 – обід

14:30 – прес-конференція в Главкомі.

Співорганізатори: Польський інститут в Києві, Громадський сектор Євромайдану, Фундація «Відкритий діалог» Open Dialogue Foundation

Українські учасники:

Марафонский Клуб “Тарас Бульба” http://www.marathonclub.com.ua/

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа