Про відповідальність журналіста і телеканалу за агітацію проти мобілізації

Остап Дроздов має право в приватному порядку виступати за відокремлення Донбасу від України, за мир із сепаратистами і Росією, проти участі мешканців Галичини у визвольній війні тощо. Кому на руку такі ідеї, чому їх так охоче підхоплюють проросійські і пробандитські ЗМІ типу 112 – питання риторичне. Знаючи Остапа, я думаю, що в цьому більше бажання виділитись за рахунок контртренду, аніж власних переконань. Це також не заборонено законом.

Те, що робить Остап, можна було б ігнорувати та вважати його приватною справою, якби він не був брендовим обличчям Телеканал ZIK.

Власне, Volodymyr Ryhlitsky у цьому матеріалі http://goo.gl/LkMQ1i наочно продемонстрував, м’яко кажучи, неготовність борця з мобілізацією відповідати за свої власні заклики. Але відповідальність, незалежно від того, чи було це в ефірі, чи на приватній сторінці в ФБ, чи на сайті 112 і рускої весни, лягає на канал, який виплекав Остапа як публічну і популярну особистість. Тепер «Остап Дроздов виступив проти мобілізації» = «телеканал ZIK виступив проти мобілізації».

Тому, ще раз повторюю, розумним рішенням менеджменту каналу ZIK (я так розумію, Дмитро Добродомов зараз на сході і йому не до того) було б не ховати голову в пісок, заперечуючи очевидне, а дистанціюватись від пропагованих Остапом ідей або офіційно до них приєднатись.

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа