Про в’язнів Кремля невдовзі говоритимуть у Парижі

Протягом січня-серпня 2016 року проект SEE UKRAINE: DOCUDAYS UA ON TOUR відвідає п’ять країн Європи: Францію, Німеччину, Італію, Іспанію та Грецію. У програмі фестивалю заплановані покази документальних фільмів, фотовиставки, зустрічі з українськими кінематографістами, а також лекції та дискусії за участі громадських активістів і правозахисників, які допоможуть пояснити ситуації, зображені у фільмах, та нададуть більше інформації про події у країні.

Турне SEE UKRAINE: DOCUDAYS UA ON TOUR почнеться 21 січня у Парижі і проходитиме у приміщеннях кінотеатру «Фільмотека Латинського кварталу» та арт-простору «Jour et Nuit Culture». У французьку програму, що триватиме майже місяць, увійшло шість українських неігрових стрічок різних років: «Одинадцятий» Дзиґи Вертова, «Завтра свято» і «Україна: Точка відліку» Сергія Буковського, альманах «Євромайдан. Чорновий монтаж», «Час життя об’єкта в кадрі» Олександра Балагури та «Жива ватра» Остапа Костюка. У рамках фестивалю також проходитиме фотовиставка Олександра Глядєлова та дві дискусії: про зміни в українському суспільстві після Майдану та справи Олега Сєнцова й інших «в’язнів Кремля».

SEE UKRAINE: DOCUDAYS UA ON TOUR відбувається за підтримки Фундації відкритого суспільства та Міжнародного фонду «Відродження».

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа