Про шанси Яценюка. БПП за добровільно-примусову відставку прем’єра

“Наша фракція виступає за добровільну відставку Яценюка, формування нової коаліції і обрання нового прем’єра”, – про це зазначив народний депутат фракції Партії «Блок Петра Порошенка», заступник голови фракції Олексій Гончаренко, спілкуючись з журналістами у Парламенті.

«Сьогодні не буде розглядатися відставка Уряду. На жаль, 16 лютого Верховна Рада не змогла відправити у відставку Арсенія Яценюка. Три чверті нашої фракції тоді голосували за це рішення. Але це питання не пройшло. Голосами Опозиційного блоку і інших депутатських груп Уряд залишився», – зауважив парламентар.

«На сьогодні, найкращий вихід з цієї ситуації – добровільна відставка Яценюка. Це був би найкращий і логічний варіант, адже парламент визнав роботу Уряду незадовільною. Як бачимо це, на жаль, на Яценюка не діє», – додав народний депутат.

«Є кілька шляхів виходу з цієї ситуації. Перше. Якщо залишається Прем’єр-міністр, ми формуємо «тимчасову», «робочу» коаліцію до вересня. І працюємо. Другий варіант – Яценюк сам пише заяву про відставку і ми обираємо нового Прем’єра. Це, як на мене, найкращий варіант. Це, наприклад, технократичний Уряд на чолі з Яресько, чи політичний Уряд, з якоюсь політичною кандидатурою чи Садовий, чи Гройсман.І третій варіант – це дострокові вибори. Як на мене, це – найгірший варіант”,- підкреслив парламентар.

«Наша фракція виступає за добровільну відставку Яценюка, формування нової коаліції і обрання нового Прем’єра», – додав Олексій Гончаренко.

Джерело – поштова розсилка Верховної Ради

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа