Про сьогоднішню нічну судову заборону протестів в Києві. Репортаж правозахисника

Про сьогоднішню нічну судову заборону протестів в Києві. Суд в особі судді Б.В.Саніна заборонив збиратися, як-то кажуть правозахисники, більше трьох всім-всім на світі до 7 грудня 2013 року на Майдані Незалежності, Європейській площі, вул.Банковій, Грушевського, Богомольця, в парку “Хрещатий”. Те саме суд заборонив конкретно “Батьківщині”, УДАРу та правозахисникам Володимиру Чемерису, Євгенії Закревській, Михайлу Каменєву і моїй скромній персоні. Скан-копія (за в т.ч. яку дякую Олександру Білоусу та РБК) тут – http://on.fb.me/18RinwC

Звісно, рішення незаконне, неправосудне та необґрунтоване хоча б тому, що законодавство України не дозволяє судам ухвалювати рішення щодо невизначеного переліку суб’єктів, тобто, образно кажучи, щодо всіх мертвих, живих і ненароджених. І зазвичай ми в Інституті Республіка радимо ігнорувати такі апріорі неправосуді, незаконні та необґрунтовані заборони (http://bit.ly/197hoVC). Проте оскільки нещодавно український “Беркут” без жодних законних на це підстав по-звірячому криваво довів, що закони в Україні вже не зовсім працюють (http://bit.ly/1hq3fLh), то зараз ми радимо мінімум тричі подумати про безпеку учасників акцій та взагалі розстановку сил перед тим, як проводити мітинги на вказаних вулицях столиці.

Ну і невеличкий суто політичний коментар – суд був фарсом. Суддя майже повністю задовольнив позовні вимоги КМДА, підтримані ГУ МВС в м.Києві. Тобто по суті правозахисники виграли не багато. Хоча все ж добре, що українські телеканали увесь цей фарс зафіксували – маю надію, що телеглядачі переконаються на власні очі в усьому тому лицемірстві і підконтрольності судової гілки влади безпосередньо Банковій.

Але тут є ще один важливий політичний момент. Нагадую, “Беркут” чинив звірства з студентами Євромайдану і просто перехожими міста абсолютно поза правого поля. Міліція, згідно з українським законодавством, взагалі не має права розганяти мітинги! Проте сам фарсовий судовий процес показує, що влада боїться наслідків цього і тепер грається з нами в ілюзію того, буцім дотримується законів сама. Повіримо?..

Джерело:

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа