Про повторне пошкодження пам’ятника Міхновському на Байковому

42315329_2390582941160819_4140956657892982784_o

Огонь запеклих не пече!”

Микола Міхновський… Ідеолог українського націоналізму. Стояв біля його витоків. На зорі Українського державотворення. Політичний і громадський діяч. Адвокат. Публіцист. Жив і горів Україною. Для України. Майже сто років від загадкової смерті, а вороги далі бояться його і чинять підлу наругу. Тепер над його Пам’яттю.

Українська Інформаційна Служба звернулася до Романа Коваля, відомого громадського діяча, письменника, краєзнавця, президента Історичного клубу «Холодний Яр», ініціатора відновлення пам’ятника Миколі Міхновському. Днями вандали знову пошкодили монумент. Удруге.

«Понад два роки, з часу першого дикого чину ворогів, пам’ятник був обезголовлений. І нікому не було до цього діла! Ані Президенту, ані Комітету Верховної Ради України з питань культури і духовності. Не згадали Міхновського і, вшановуючи на державному рівні 100-річчя Української революції.

Завдяки небайдужим патріотам ми відновили могилу. Кам’яне погруддя витесав знаний скульптор Дмитро Бур’ян, який також увіковічнив Михайла Гаврилка, Степана Бандеру, Юрія Горліса-Горського. Початком вересня, за участі представників українських громадсько-політичних сил, під спів кобзаря Тараса Силенка, ми знову відкрили монумент.

Тепер маємо новий злочин. На Байковому кладовищі заподіяне зло першими помітили вчителька та учні однієї із шкіл на Київщині, які приїхали вклонитися Міхновському. Але, якщо спершу йшлося про мародерство (полювання на дорогоцінний метал), то цей злочин проти української культури, здійснений ідейними ворогами Української держави, яких нині називають сепаратистами. То, може, на цю справу зверне увагу і Служба безпеки України?

Та хочу нагадати слова Тараса Шевченка: «Огонь запеклих не пече!». Вже у жовтні маємо за мету відновити пам’ятник Миколі Міхновському. Ймовірно, ще цього року видамо книжку про автора «Самостійної України» та проекту Конституції. Прагнемо, аби перейменували на його честь одну із вулиць Борисполя. Нехай його ідеї входять у серця нашого покоління!

Одна, єдина, неподільна, вільна, самостійна Україна від гір Карпатських аж по Кавказькі”!

Боротьба триває!»,– наголосив Роман Коваль.

42301337_2390582917827488_2597993964657180672_o

Григорій Жибак, УІС

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа