Про батальйон “Донбас” і його вчорашній бій – від командира

По телефону від Семена Семенченка.

donbasВчора для батальйону “Донбас” були важкі дні. Були вбиті і поранені наші побратими, тому на інтерв’ю різним ЗМІ і пости в Фейсбуці реально не було ні часу, ні сил, ні бажання.

Але життя бере своє. Батальйон “Донбас” не належить самому собі, він належить людям, які пов’язують з ним свої надії, надії рано чи пізно повернути мирне життя, побудувати нову Україну.

Тому коротко відповіді на запитання.

1. Ні в якій полон мене ніхто не захоплював. Ніяких полонених ніхто не знищував.

2. Зараз основне питання – це доля наших поранених, яким реально загрожує небезпека.

3. Необхідно подбати і про тих патріотів, які загинули в боротьбі за Україну. Найближчим часом я розповім про кожного з них (крім тих, чиїй сім’ї це може нашкодити).

Усіх цих людей поховають, як воїнів, з військовими почестями, їх сім’ям буде надана вся необхідна матеріальна підтримка, в чому вас, люди, я прошу мені допомогти.

4. Про все інше – пізніше.

5. Нас іноді пов’язують з самими різними політичними проектами, силами, навіть якимись промисловими групами.

Батальйон “Донбас” – поза політикою і не представляє нікого, крім українського народу, який бажає швидше встановити мир і домогтися кращого життя на своїй землі.

У нас є люди з різних областей України, різних національностей, віросповідань і політичних поглядів. Є безпартійні, прихильники БЮТ, Солідарності, Удару, є люди “на громадянці”, прихильники партії “Правий сектор”. Під час вчорашнього бою вони теж у ньому брали участь, хоробро билися, намагалися відбити оточених товаришів, один з них був поранений, але для боротьби з бронетехнікою і спеціально навченими снайперами потрібні саме регулярні військові частини, жодна з них на допомогу до нас не прийшла.

Ми вдячні всім патріотам України, незалежно від їх партійної приналежності, що вступили до наших лав для захисту Батьківщини.

Вони захищають не тільки право людей на мирне життя в своїй країні, але і своє право вільно відстоювати свої політичні переконання.

PS: Хочу поділитися з вами останніми новинами. Сьогодні до нас повернулися наші 2 бойових товариші – жителі Донецької області, раніше ми вважали їх загиблими.

Слава Україні!

Семен Семенченко

 

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа