Президент Світового Конґресу Українців виступив на Національній конференції Американських рад з міжнародних питань у Вашинґтоні

12 листопада 2015 р. Президент Світового Конґресу Українців (СКУ) Евген Чолій виступив на панелі “Виклики безпеки, що стоять перед Заходом” під час Національної конференції Американських рад з міжнародних питань “Провідництво в Америці: Виклики зовнішньої політики та вибори 2016 р.” у Вашинґтоні, округ Колумбія.

Модератором панелі був головний редактор журналу POLITICO Джон Герріс, а іншими панелістами були Посол Представництва Європейського Союзу в США Дейвід О’Салліван, Керуючий директор Центру трансатлантичних відносин Школи поглиблених міжнародних відносин Університету Джонса Гопкінса Посол Андрас Сімоній та помічник Секретаря з питань контролю над озброєнням, перевірки та дотримання угод Державного департаменту США Френк Роуз.

Американські ради з міжнародних питань є найбільшою позапартійною, неурядовою мережею, основна діяльність якої спрямована на просвітництво та залучення американської громадськості до найважливіших глобальних питань. Ця мережа об’єднує майже 100 незалежних рад – від Аляски до Пуерто-Ріко з більше ніж 500,000 членів. Президентом Ради директорів Крайової управи Американських рад з міжнародних питань є перший Посол США в Україні Роман Попадюк.

Президент СКУ заявив, що в цей час найбільшим викликом безпеки, який стоїть перед Заходом, є як діяти по відношенню до авторитарного і беззаконного режиму Президента Російської Федерації з його імперськими амбіціями і безперервними порушеннями міжнародних зобов’язань.

Евген Чолій додав, що якщо тепер міжнародне співтовариство ефективно не допоможе Україні захистити свою територіальну цілісність і зупинити на своїх кордонах російську агресію, посиливши економічні санкції проти Російської Федерації, блокуючи її доступ до системи міжбанківських фінансових телекомунікацій СВІФТ та надавши Україні військову допомогу, Президент Росії набереться сміливості випробувати пункт 5 Договору НАТО, атакуючи державу, члена НАТО, що може спровокувати Третю світову війну.

77c43a45-0f8d-4808-8223-8bf5054ea8e9

Зліва направо: Джон Гарріс, Посол Дейвід О’Салліван, Посол Андрас Сімоній, Френк Роуз та Евген Чолій

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа