Президент США Джо Байден виступив із заявами навколо ситуації в Україні

biden-afgan

Президент Сполучених Штатів Джозеф Байден виступив із заявою щодо ситуації в Україні та ймовірного військового вторгнення РФ.

Очільник Білого дому зазначив, що США обирають дипломатію та робитимуть все можливе задля деескалації конфлікту на україно-російському кордоні.

Байден вкотре заявив, що ймовірність вторгнення РФ залишається високою, проте, мовляв, США готові разюче відреагувати на інтервенцію та ввести економічні обмеження. В цьому контексті, президент детальніше зупинився на «Північному потоці-2», заявивши, що він не функціонуватиме у разі військових дій.

Крім того, американський лідер позитивно відгукнувся на заяви російського Міноборони щодо відведення частини військ від українських кордонів, проте додав, що США ретельно перевірятимуть дійсність таких намірів.

Ще однією заявою американського президента стали слова про те, що США, НАТО та Україна не є загрозою для РФ і не мають наміру дестабілізувати ситуацію. Байден зазначив, що Вашингтон не направлятиме свої війська в Україну та не розміщуватиме ракети на її території.

Не забув очільник Білого дому і про власних громадян, вкотре закликавши їх покинути Україну «доки не пізно», маючи на увазі, що вторгнення РФ є досить ймовірним.

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа