Президент СКУ зустрівся з високопосадовцями в Берні (Швейцарія)

Під час липневого візиту у Швейцарію Президент Світового Конґресу Українців (СКУ) Евген Чолій мав зустрічі з Федеральним Канцлером Волтером Торнерром, державними високопосадовцями та українською громадою Швейцарії, під час яких просував основні цивілізаційні цінності, а зокрема принципи територіальної цілісності держав та поваги і захисту людських прав.

ThurnherrЗліва направо: А. Лужницький, Е. Чолій, В. Торнерр та О. Юхимович

Під час зустрічей Президент СКУ відзначив важливість невизнання Швейцарією нелегальної окупації Криму, а також введення обмежувальних заходів для запобігання обходу санкцій Європейського Союзу проти Російської Федерації за грубе порушення Мінських домовленостей. Президент СКУ закликав Швейцарію і далі допомагати Україні у відновленні своєї територіальної цілісності. Евген Чолій також закликав сприяти звільненню Російською Федерацією українських політичних в’язнів та зменшенню порушень людських, національних і релігійних прав жителів окупованих територій Криму та Сходу України.

Президент СКУ подякував Швейцарії за технічну і гуманітарну допомогу в рамках Стратегії швейцарського співробітництва з Україною на 2015-2018 рр. у обсязі близько 100 мільйонів швейцарських франків.

Евген Чолій також наголосив на намаганнях російської дезінформаційної кампанії представити Україну як невдалу державу та в цьому контексті привернув увагу до того, що сьогодні Україна успішно реформується, поборює корупцію та модернізується.

Перебуваючи в Берні, Президент СКУ мав зустріч з українською громадою, у ході якої представив досягнення СКУ протягом його 50-літньої діяльності та вручив Почесні грамоти СКУ.

community_in_BernПрезидент СКУ Е. Чолій з українською громадою Берна

Під час зустрічей Президента СКУ супроводжували Голова Українського Товариства у Швейцарії Андрей Лужницький, Тимчасовий повірений у справах України в Швейцарії Остап Юхимович та Директор Представництва СКУ зі зв’язків з міжнародними організаціями в Брюсселі Марина Ярошевич.

“Світовий Конґрес Українців закликає Швейцарію і далі підтримувати Україну в захисті своєї територіальної цілісності, визнати реформи України та сприяти її економічному розвитку,” – заявив Президент СКУ Евген Чолій.

Список осіб, з якими зустрівся Президент СКУ:

BaeriswylЗліва направо: Р. Сальвісберґ,  З. Шмідт, П. Баерісвіль, Е. Чолій, М. Ярошевич,
А. Лужницький та О. Юхимович

Берісвіль Паскаль, Державний Секретар, Федеральне управління закордонних справ Швейцарії

Böni_SlaatsЗліва направо: О. Юхимович, Д.-С. Дасс, Б. Боні Слаатс, Е. Чолій та М. Ярошевич

Боні Cлаатс Барбара, Голова Євразійського відділу, Швейцарська агенція з розвитку і співпраці, Федеральне управління закордонних справ Швейцарії
Ґулдіманн Тім, член Комітету закордонних справ Парламенту Швейцарії
Дасс Жан-Ґабріель, Програмний менеджер з питань України,  Агентство з розвитку і співпраці, Федеральне управління закордонних справ Швейцарії
Катс Руслан, Радник та Старший комісар з питань торгівлі, Посольство Канади в Швейцарії

MarkwalderЗліва направо: А. Лужницький, К. Марквальдер, Е. Чолій, М. Ярошевич  та О. Юхимович

Марквальдер Крістіна, Голова Групи дружби Швейцарія-Україна, член Швейцарського Парламенту

SalvisbergЗліва направо: Р. Сальвісберґ,  З. Шмідт, П. Баерісвіль, Е. Чолій, М. Ярошевич,
А. Лужницький та О. Юхимович

Сальвісберґ Роланд, Голова Бюро з питань політики у справах миру в Європі і Азії та посередництва і демократизації, Відділ людської безпеки, Федеральне управління закордонних справ Швейцарії
Соммаруґа Карло, член Комітету закордонних справ Парламенту Швейцарії
Торнар Мануель, член Комітету закордонних справ Парламенту Швейцарії, член Парламентської асамблеї Ради Європи
Торнерр Волтер, Федеральний Канцлер Швейцарії
Хіер Альфред, член Швейцарського парламенту та Голова делегації Швейцарії до Парламентської асамблеї Ради Європи
Шмідт Зара, Заступник Координатора з питань Східної Європи, Центральної Азії та ОБСЄ, Федеральне управління закордонних справ Швейцарії
Юхимович Остап, Тимчасовий повірений у справах України в Швейцарії

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа