Президент СКУ здійснив робочий візит до Вашинґтону

12 вересня 2017 р. Президент Світового Конґресу Українців (СКУ) Евген Чолій здійснив робочий візит до Вашинґтону, США, де зустрівся з урядовими високопосадовцями та виступив на прийомі з нагоди 26-ої річниці Незалежності України та 25-ої річниці дипломатичних відносин Україна-США.
choliy-wash
Під час зустрічей з високопосадовцями США Президент СКУ закликав, щоб США продовжували демонструвати рішучу підтримку територіальної цілісності України, надаючи військову допомогу Україні та посилюючи санкції проти Російської Федерації, щоб Україна подолала російську агресію на Сході України та Криму. Крім того, Евген Чолій підкреслив важливість надання Україні плану Маршалла для того, щоб відновити збитки від руйнувань, спричинених російською агресією, і продовжувати вкрай необхідні реформи. Він також обговорив миротворчу місію ООН на Східній Україні та моніторингову місію ОБСЄ в Криму.
klimpush
Президент СКУ також зустрівся з Віце-прем’єр-міністром України Іванною Климпуш-Цинцадзе та Послом Валерієм Чалим, щоб обговорити останні події в Україні, продовження європейської та євроатлантичної інтеграції України та конференцій СКУ в Нью‑Йорку та Брюсселі.
Відтак Евген Чолій виступив на прийомі в Американському Інституті миру, в якому він зазначив успіхи протягом останніх 26 років Незалежності України, включаючи ратифікацію Угоди про асоціацію між ЄС і Україною, яка набула повної чинності 1 вересня 2017 р., та безвізового режиму для громадян України в Шенгенській зоні від 11 червня 2017 р. Він визнав сильну реакцію міжнародного співтовариства про неприйняття російської агресії, про що свідчив парад військ Збройних сил США, Канади, Австралії та Європейських країн поряд зі Збройними силами України в День незалежності України. Президент СКУ також однозначно запевнив, що український народ, за підтримки української діаспори та міжнародної спільноти, подолає російську агресію.
У свою чергу, Посол Валерій Чалий відзначив 50-річчя СКУ та подякував СКУ та його складовим організаціям, включаючи українсько-американську громаду, за їхню довголітню рішучу підтримку України.
Під час зустрічей Президента СКУ супроводжував Екзекутивний заступник Президента Українського Конґресового Комітету Америки та Директор Української Національної Інформаційної Служби Михайло Савків.
“Світовий Конґрес Українців з вдячністю відзначає вагому підтримку США для України в цей складний час та закликає американську владу і надалі активно допомагати Україні у подоланні російської агресії, забезпечуючи мир та стабільність у Європі”, – заявив Президент СКУ Евген Чолій.

Список осіб, з якими зустрівся Президент СКУ:

Заппел Кімберлі, референт з питань України Державного Департаменту США
Кейнер Орлі, референт у закордонних справах, Бюро демократії, прав людини та праці, США
Климпуш-Цинцадзе Іванна, Віце-прем’єр-міністр України з питань європейської та євроатлантичної інтеграції
Лепік Лаурі, Посол Естонії в Сполучених Штатах Америки
Пьорсер Бенджамін, член кваліфікованого персоналу Комітету у закордонних справах Сенату Сполучених Штатів Америки
Раіссер Веслі, старший співробітник із закордонних справ, Офіс прав людини та гуманітарних справ у Державному департаменті США, Бюро міжнародних організацій
Чалий Валерій, Посол України в Сполучених Штатах Америки
Також Президент СКУ мав розмову з:
Конгресменом Каптур Марсі, дев’ятий конгресний округ Огайо

lambor
Конгресменом Ламборном Дуґом, п’ятий конгресний округ Колорадо

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа