Президент СКУ взяв участь в Установчих зборах Асоціації Українців Данії

18 листопада 2018 р. Президент Світового Конґресу Українців (СКУ) Евген Чолій здійснив візит до Копенгагена, де взяв участь в Установчих зборах (Збори) української крайової центральної репрезентації – Асоціації Українців Данії, які пройшли у приміщенні Посольства України.

unnamed

Евген Чолій був головуючим на Зборах та від імені СКУ привітав їхніх учасників, зокрема  представників від наступних п’яти організацій, засновників Асоціації Українців Данії – Української молодіжної організації у Данії “Ластівка”, Збережи Україну, Клубу “Україна”, Спортивної спілки та Файно.

Під час Зборів було прийнято рішення створити Асоціацію Українців Данії та встановити її основними завданнями активізацію української діаспори через співпрацю та координацію дій усіх українських організацій у Данії для гідного представлення України та інтересів українців у Данії та за її межами.

Рівнож було обрано Координаційну раду Асоціації Українців Данії, до якої увійшли Леся Рихальська (Голова), Андрій Кузьмин (Заступник), Ірина Рисак (Скарбник), Олег Дудник, Руслан Лавринович, Інна Педерсен, Людмила Головко, Геннадій Торба та Петро Устимчик.

Відтак до Асоціації Українців Данії на правах почесного члена було прийнято Українську Греко-Католицьку Церкву в Королівстві Данія та на правах асоційованих членів  – організації: Допоможи Україні, Дансько-українське товариство та Фонд “Допомога хворим дітям”.

unnamed(1)

Разом з цим було схвалено рішення звернутись до СКУ з проханням прийняти до свого складу Асоціацію Українців Данії.

Цього ж дня Президент СКУ виступив  перед місцевою українською громадою з промовою,  в ході якої представив основну діяльність СКУ в підтримці України.

“Світовий Конґрес Українців вітає створення Асоціації Українців Данії, що є дуже важливою подією як для української громади Данії, так і для СКУ, та сподівається на тісне співробітництво з  цією надбудовою,” – заявив Президент СКУ Евген Чолій.

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа