Президент СКУ Евген Чолій здійснив візит до Португалії

28-29 травня 2018 р., на запрошення складової організації Світового Конґресу Українців (СКУ), Спілки українців у Португалії, Президент СКУ Евген Чолій здійснив візит до Лісабону, Португалія, під час якого просував актуальні українські питання на зустрічах з державними високопосадовцями та українською громадою Португалії.  Під час зустрічей з державними високопосадовцями Президент СКУ висловив вдячність Португалії за визнання Голодомору геноцидом українського народу та за підтримку євроінтеграційних процесів України. Евген Чолій наголосив на триваючій агресії Російської Федерації, яка в 2014 р. нелегально окупувала Крим та з того часу продовжує вести військові дії на Сході України. У цьому контексті Президент СКУ закликав Португалію підтримувати продовження і посилення санкцій проти Російської Федерації як держави-агресора. Крім того, Евген Чолій розповів про позитиви у реформуванні України, включно із впровадженням антикорупційних заходів. Він також підкреслив важливість недопущення на території європейських країн, у тому числі Португалії, сумнівних акцій, що виправдовують російську агресію проти України та незаконних збройних формувань Донецької Народної Республіки і Луганської Народної Республіки. Під час зустрічі у Вищому комісаріаті з питань міграції в Португалії Президент СКУ заявив, що організації, які сповідують ідеологію «руського міра», не можуть вважатися речниками української громади.
Перебуваючи у Лісабоні, Евген Чолій взяв участь у Богослужінні в Українській Греко-Католицькій Церкві Божої Матері з Назарету, а також провів зустріч з місцевою українською громадою, яку поінформував про працю СКУ та закликав до співпраці з СКУ щодо підтримки України.
На деяких зустрічах в Португалії Президента СКУ супроводжували Надзвичайний та Повноважний Посол України в Португалії Інна Огнівець та Голова Спілки українців у Португалії Павло Садоха.
“Світовий Конґрес Українців закликає державних високопосадовців та українську громаду в Португалії і надалі підтримувати Україну в її захисті своєї територіальної цілісності та для зменшення порушень людських прав українців зі сторони Російської Федерації”, – заявив Президент СКУ Евген Чолій.

Список осіб, з якими зустрівся Президент СКУ:
Берардо Рубіна, Віце-президент парламентської Групи Народно-демократичної партії/Соціал-демократичної партії, депутат Асамблеї Португалії
Бешіґа Рікардо, Голова парламентської Групи дружби Португалія-Україна, депутат Асамблеї Португалії
Калья Міранда, Віце-президент Асамблеї Португалії, Віце-президент Комітету з національної оборони
Фернандес Ромуальда, член ради директорів Вищого комісаріату з питань міграції Португалії
Мартіньйо Лара, Віце-президент парламентської Групи Соціалістичної партії, член Комітету закордонних справ та португальських спільнот, депутат Асамблеї Португалії
Монфілс Джоел, Політичний радник Посольства Канади в Португалії
Огнівець Інна, Надзвичайний та Повноважний Посол України в Португалії

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа