Президент СКУ Евген Чолій здійснив візит до Брюсселя

Президент Світового Конґресу Українців (СКУ) Евген Чолій здійснив робочий візит до Брюсселя, Бельгія, де виступив на конференції “Забезпечення миру на Донбасі: Роль миротворчої місії” (Конференція), яка пройшла у Європейському Парламенті, та мав зустрічі з високопосадовцями Європейського Союзу (ЄС), Організації з Безпеки і Співробітництва в Європі (ОБСЄ) та України з метою просування серед міжнародного співтовариства подальшої підтримки України.
bruxelЕ. Чолій виголошує вступне слово на cесії “Створення життєздатної миротворчої сили ”Зліва направо: Г.- Д. Лукас, М. Мендрас, Дж. Шерр, Е. Чолій та А. Хаг
Свій виступ у ролі панеліста під час сесії “Створення життєздатної миротворчої сили” Президент СКУ розпочав, привернувши увагу учасників Конференції до наслідків військових дій Російської Федерації на Донбасі, які включають понад 11,000 смертей, 25,000 поранень та внутрішнє переміщення понад 1,5 млн. осіб. Рівнож він наголосив, що від початку війни понад 2,500 осіб стали жертвами від вибухів мін та 1,9 млн проживає на забруднених мінами територіях. Крім цього, на тепер 3,4 млн осіб потребує гуманітарної допомоги, 2,2 млн – допомоги в сфері охорони здоров’я та 1,2 млн – забезпечення продуктами харчування. В цілому війна заторкнула 4, 4 млн осіб на територіях Донецької і Луганської областей. У зв’язку з цим Евген Чолій зазначив на важливості якнайшвидшого припинення російської агресії, що є не тільки в найкращих інтересах України, але міжнародного співтовариства, оскільки Україна фактично зупиняє подальше просування російської агресії на Захід.
У Конференції, яку організувала Атлантична рада разом з групами Європейського Парламенту “Зелені/Європейський вільний альянс” і “Альянс лібералів та демократів за Європу”, взяли участь представники Європейського Союзу, громадянського суспільства та засобів масової інформації.
harmsЗліва направо: Е. Чолій та Р. Гармс
У рамках зустрічей з високопосадовцями Президент СКУ акцентував на потребі ефективної підтримки України у боротьбі з гібридною агресією Російської Федерації, включно й на створенні умов для направлення миротворчої місії ООН на Схід України і моніторингової місії ОБСЄ до незаконно окупованого Криму. Разом з цим Евген Чолій привернув увагу до небезпеки газового проекту “Північний потік-2” та закликав ужити заходів для припинення цього проекту. Президент СКУ також наголосив на важливості представлення під час майбутнього 20-го саміту “ЄС-Україна” об’єктивного аналізу останніх значних реформ України, а також їхньої подальшої підтримки.
DóczyЗліва направо: Д. Панчук, Е. Чолій, М. Дочі та М. Ярошевич
Президента СКУ під час перебування у Бельгії супроводжували Директор Представництва СКУ зі зв’язків з міжнародними організаціями в Брюсселі Марина Ярошевич та Заступник директора Дмитро Панчук.
Saryusz-WolskiЗліва направо: Д. Панчук, Е. Чолій, Я. Сарюш-Вольський та М. Ярошевич
“Конференція була успішною та дала нагоду обговорити умови, які є необхідними для направлення миротворчої місії ООН на Донбас, – заявив Президент СКУ Евген Чолій. – Світовий Конґрес Українців буде й далі всіляко сприяти наближенню миру на українській землі”.
CostelloЗліва направо: Д. Панчук, Е. Чолій, Д. Костелло та М. Ярошевич
Перебуваючи в Брюсселі, Президент СКУ дав інтерв’ю кореспонденту Національного інформаційного агентства України “Укрінформ” у Бельгії Андрію Лавренюку.

Список високопосадовців, з якими зустрівся Президент СКУ:
Гармс Ребекка, депутат Європейського Парламенту, член Групи Зелених/Європейського вільного альянсу та Співголова Парламентської асамблеї “Євронест”
Дочі Майкл, член Кабінету Комісара ЄС з питань європейської політики сусідства та переговорів з розширення
Княжницький В’ячеслав, Голова представництва Національної акціонерної компанії “Нафтогаз України” в Брюсселі
Костелло Даніель, Надзвичайний та Повноважний Посол Канади до ЄС
Сарюш-Вольський Яцек, депутат Європейського Парламенту, член Делегації Парламентського комітету асоціації ЄС-Україна, член Делегації до Парламентської асамблеї “Євронест”
Фройнденштайн Роланд, Директор з політичних питань Центру європейських досліджень ім. Вілфріда Мартенса
Хаг Олександр, Перший заступник Голови Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ в Україні

З відеозаписом вступного виступу Президента СКУ Евгена Чолія на сесії “Створення життєздатної миротворчої сили” можна ознайомитись ТУТ.

З відеозаписом сесії “Створення життєздатної миротворчої сили” можна ознайомитись ТУТ.

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа