Президент Парламентської асамблеї ОБСЄ Ілкка Канерва високо оцінив зусилля української влади по підтримці вимушених переселенців

Сьогодні завершився робочий візит в Україну Президента Парламентської асамблеї ОБСЄ Ілкки Канерви. Окрім зустрічей у Києві, пан Канерва  здійснив поїздку на схід України в район бойових дій. Про це народний депутат Артур Герасимов, який супроводжував гостя у поїздці, заявив на брифінгу в Верховній Раді.

«Відвідування Донецької області біло ключовим пунктом програми перебування Ілкки Кенерви в Україні. Пан президент не тільки відвідав прифронтові міста Краматорськ та Славянськ, він оглянув пропускні пункти, гуманітарно-логістичні центри, які знаходяться за кілька кілометрів на лінії розмежування», – повідомив народний депутат.

В місті Артемівську Ілкка Канерва зустрівся з внутрішньо переміщеними особами, ознайомився з умовами їх проживання. «Президент Парламентської асамблеї ОБСЄ високо оцінив зусилля голови держави Петра Порошенка, Верховної Ради, Уряду по підтримці переселенців, а також засвідчив, що Україна потребує додаткової міжнародної допомоги у цьому питанні», – зазначив Артур Герасимов.

За словами народного депутата, дуже важливо, що керівник місії особисто ознайомився зі справжнім станом справ в Донецький області: «В ході спілкування  було зруйновано кілька міфів російської пропаганди, зокрема, про начебто перешкоджання українськими військовими проходження гуманітарних вантажів у зону АТО. Представники міжнародних організацій особисто засвідчили президенту ПА ОБСЄ, що перешкоди їх роботі чиняться з боку бойовиків».

Джерело: розсилка Received from 78.111.185.244 (SquirrelMail authenticated user [email protected]) by webmail.uh.ua with HTTP; Fri, 13 Nov 2015 11:48:07 +0200

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа