Президент Світового Конґресу Українців зустрівся з українцями Литви

26 листопада 2013 р., у перший день свого візиту до Вільнюса, Президент Світового Конґресу Українців (СКУ) Евген Чолій зустрівся з представниками українських організацій Литви та з місцевою українською громадою.

Особливої уваги було надано перебігу останніх подій в Україні. Евген Чолій наголосив на важливості євроінтеграції України та запевнив, що СКУ продовжуватиме підтримувати європейський вибір українського народу та його бажання жити в незалежній та справді демократичній Україні. Президент СКУ спонукав українські громади закликати Литву, яка тепер очолює Європейський Союз, здійснювати моніторинг та вимагати дотримання владними структурами України європейських цінностей.

Разом з цим ішлось про стан і нинішні потреби українського організаційного життя в Литві та про досвід діяльності українських громад світу. Евген Чолій закликав українську громаду відновити діяльність української крайової центральної репрезентації у Литві та й далі підтримувати діяльність СКУ.

На зустрічі з українцями Вільнюса також були присутні дипломатичні представники України в Литві – консул Володимир Сергієнко та аташе з питань культури Світлана Ковтун.

Евген Чолій подякував Василю Капкану за організаційну підтримку подорожі до Литви.

Photo

 Ірина Мицак

СВІТОВИЙ КОНҐРЕС УКРАЇНЦІВ

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа