Презентації книги Юрія Липи «Розподіл Росії» на Львівщині

22 лютого у великому залі Народного дому міста Червонограда презентували видання однієї з головний книг ідеолога українського націоналізму Юрія Липи «Розподіл Росії».

df9028fcb6b065e000ffe8a4f03eeb38

Ініціювали зустріч місцеві громадські організації Центр Національного Відродження, «Меморіал», «Надбужанщина», станиця Братства ОУН-УПА, Товариство та Спілка політв’язнів та репресованих. На початку зустрічі хвилиною мовчання згадали Героїв Небесної сотні та військових в АТО. Представили видання червоноградцям дослідники українського націоналізму – кандидат історичних наук Микола Посівнич та кандидат філологічних наук Олег Баган. Вони зазначили, що актуальність праць Липи важлива саме сьогодні, адже він застерігав від тих багатьох проблем з якими ми зіткнулися на початку ХХІ століття.

26 лютого у книгарні «Ідея» стрийським читачам цікаво та пізнавально про книгу Юрія Липи «Розподіл Росії» розповів Олег Баган, керівник Науково-ідеологічного центру ім. Д. Донцова. Хоча минуло більше півстоліття з часу написання твору, висновки Юрія Липи актуальні в наші неспокійні дні: «Коли ж завчасу Захід не заверне з фальшивого шляху “примирення”, “непередрішення” та всяких “контейментів”, – він понесе сам свою голову під московську сокиру».

Виступаючі погодилися з висновками Юрія Липи, що «Росія як імперія виросла на протиставленні себе світові. Так визріла ментальна схильність росіян до ненависті, до вишукування ворогів». Тому образ ворога в особі українця-бандерівця активно культивується в сучасній Росії, як владою, так і суспільством.

УІС

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа