Віктор Рог: “Основна проблема українців – їх безхребетність”

У бібліотеці ім. В’ячеслава Чорновола Миколаївської обласної організації Народного Руху України 21 лютого відбулася зустріч з редактором часопису «Шлях перемоги», істориком Віктором Рогом, який презентував свої книги, зокрема двотомник “Український націоналізм. Антологія”, в якому зібрані кращі праці основоположників українського націоналізму, та третє видання збірки “Українофобія, п’ята колона та її ляльководи”, куди увійшли статті про антидержавну діяльність в Україні агентів іноземного впливу. Учасники презентації обговорили проблемні питання нашої історії та поділилися оцінкою сучасної політичної ситуації.

Участь в заході взяли представники патріотичних організацій Миколаєва та гості з Києва, зокрема директор Центру Національного відродження Тарас Рондзістий і керівник штабу Всеукраїнської патріотичної гри «Джура» («Сокіл») Анатолій Грива, які в ході візиту до Миколаєва та Херсона також відвідали урочистості до Дня рідної мови, провели наради з представниками місцевих Центрів краєзнавства і туризму, відповідальними за патріотичне виховання, зустрілися з журналістами, студентами і громадськістю.

«Нас штучно намагаються поділити за регіональною ознакою, нам нав’язують міфи і хибні стереотипи про націоналістичний рух. Ми відвідали Херсон і Миколаїв з метою докладніше вивчити ситуацію в регіоні, обмінятися досвідом та налагодити тіснішу співпрацю з представниками місцевих патріотичних сил, донести до співгромадян правду про національно-визвольний рух, передати літературу до бібліотек і книгарень.

Сьогодні основною проблемою українців є їх несконсолідованість, безхребетність, апатія. Наше спільне завдання – зупинити наступ антиукраїнських сил, вирвати націю з оціпеніння і мороку зневіри, окреслити вірні дороговкази і наполегливо та жертовно працювати над консолідацією та активізацією патріотичних сил», – зазначив у своїх виступах в Миколаєві та Херсоні Віктор Рог.

Виступ Віктора Рога в ефірі “Добрий вечір”

Сергій ВЕРЕСЕНЬ

 

 

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа