Прес-анонс: Річниця створення першого добровольчого батальйону

17 березня о 14:30 на Майдані Незалежності відбудеться акція з нагоди створення першого в Україні добровольчого батальйону, який сформували бійці Самооборони Майдану. Активісти вшанують пам’ять загиблих та віддадуть шану живим. Кращі нацгвардійці будуть відзначені державними нагородами.

Саме в березні перші добровольчі батальйони, переважно із активістів Самооборони Майдану, рушили на «дальні барикади» захищати Суверенітет України. 

Після прийняття закону про Національну гвардію України 15 березня 2014 року, перші добровольці вирушили з Майдану в тренувальний табір Національної гвардії, а згодом більш ніж 4000 бійців Самооборони Майдану пішли на східний кордон захищати Україну від російського окупанта. Саме тоді утворився перший в Україні добровольчий батальйон із самооборонівців. Ці хлопці показали як потрібно захищати і виборювати свободу та право бути в своїй країні. Перші постріли, перші звільнені міста, які додавали і додають впевненості на дорозі до перемоги…

У заході візьмуть участь представники Самооборони Майдану, керівник Самооборони Майдану Андрій Парубій, бійці першого в Україні добровольчого батальйону НГУ імені генерала Кульчицького.

прес-служба Самооборони Майдану

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа