Представники корінних народів Поволжя проведуть пікети російських посольств

28 квітня Громадський рух «Вільний Ідель-Урал» проведе пікетування дипломатичних представництв Російської Федерації в різних державах світу, зокрема і в Україні.

Screenshot - 04272018 - 05:50:59 PM

У Києві пікетування посольства Російської Федерації розпочнеться 28 квітня о 12:00, за адресою: м. Київ, Повітрофлотський проспект, 27.

Наша акція відбудеться під гаслом «Захистимо мови Ідель-Уралу!». Пікети є відповіддю на безпрецедентну атаку Москви на ідентичність наших народів. Ерзянська, мокшанська, чуваська, марійська, татарська, удмуртська і башкирська мови за вказівкою Путіна практично повністю усунуті з навчального процесу. Наші школи з осередків освіти перетворені на фабрики русифікації. Проти окремих педагогів, які не бажають коритися вказівкам Кремля, вже запущено маховик репресій. Переслідують і тих сміливців, які публічно заявили свою незгоду з політикою русифікації шкільної освіти. Нас хочуть силою перетворити на росіян, а незгодних усунути фізично.

Незважаючи на репресії проти активістів національних рухів, ми продовжуємо боротьбу за наші національні права. 28 квітня, паралельно з пікетами, які організовує «Вільний Ідель-Урал» на еміграції, будуть проведені одиночні пікети на території Республік Ідель-Уралу.

Наш рух вимагає від Москви дотримання міжнародного права та Конституції РФ в частині забезпечення мовних прав народів Ідель-Уралу. Ми прагнемо, аби державні мови республік Мордовія, Марій Ел, Чувашія, Удмуртія, Татарстан і Башкортостан викладались у загальноосвітніх навчальних закладах як обов’язкові навчальні дисципліни.

Протестні акції відбудуться під стінами російських дипломатичних представництв в Австралії, Казахстані, Литві, Польщі, США, Туреччині, Фінляндії та Україні.

?? Українці, підтримайте нас:

– прийдіть на пікет;
– запросіть друзів;
– поділіться цим повідомленням.

#IdelUral

Докладніше про захід: https://www.facebook.com/events/215815292510747/

Свободный Идель-Урал / Free Idel-Ural
Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа