Представники бойовиків вчергове пообіцяли допустити місію МКЧХ до питань ексгумації та ідентифікації загиблих

Про це на сторінці Facebook написала народний депутат, учасник мінського переоворного процесу Ірина Геращенко.

«Через мою роботу, як члена української делегації ПАРЄ в січневій сесії, сьогодні я брала участь в дискусії Мінської гуманітарної підгрупи по скайпу. Ключова тема: Робота КПВВ (контрольних пунктів в’їзду – виїзду) .

«Голова агенції з відновлення Донбасу Вадим Черниш поінформував ОБСЄ про зусилля України у вдосконаленні роботи пунктів. Актуальним залишається питання відкриття автомобільного переїзду в Луганській області, але воно тісно пов’язане з безпековим питанням», – зазначила народний депутат.

На порядку денному – питання розмінування, в тому числі й від розмінування залежить відкриття автомобільного КПВВ, додала народний депутат.

«Також говорили про пошук зниклих безвісти. Представники бойовиків вчергове пообіцяли допустити місію МКЧХ до питань ексгумації та ідентифікації загиблих. Хотілося б, щоб хоч одна обіцянка реалізувалася», – відзначила Ірина Геращенко.

«Питання заручників – найболючіше. ОРДО запропонували звільнення в форматі 6 на 3. При цьому на моє питання , чому в тюрмі мають залишатися три його друга – побратима, з якими вони вже рік у тюрмі, і як це пояснювати мамам і дружинам , чому в їх списку немає нашого героя – кіборга , відповіді немає. Ми стоїмо на позиції – звільнення 25 героїв (цивільні і військові ), які мають проблеми зі здоров’ям і чиє місцезнаходження нам відомо, з запропонованого нами ще 6 січня списку і пропонуємо навколо цього шукати компроміс», – наголосила народний депутат.

Джерело – поштова розсилка Верховної Ради

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа