Представлення нового голови Волинської ОДА – кулуарно, без журналістів

У четвер, 6 лютого, відбулося представлення нового голови Волинської обласної державної адміністрації. Ним став головний регіонал Волині Олександр Башкаленко.

Представити його усій волинській свиті приїхав віце-прем’єр-міністр Костянтин Грищенко.

Нагадаємо, що до сьогодні Башкаленко був першим заступником голови ОДА Бориса Клімчука.

Пікетувати представлення новоспеченого очільника області прийшло більше сотні волинян. Аби висловити своє невдоволення таким призначенням президента, вони засвистали Башкаленка і закликали його піти геть. Упродовж півтори години люди гуділи з допомогою свистків і представляли своє негативне ставлення до такого призначення.

Саму ж будівлю оточило більше сотні міліціонерів, які до приміщення не впустили навіть депутатів Волинської обласної ради Олександра Пирожика та Валентину Блінову. Не впустили у приміщення й багатьох журналістів, зокрема з телебачення ZIK, 4влада, СТБ та «Хроніки Любарта». Коли журналісти запитували причину, то їм сказали, що вони не потрапили у якісь списки, і саме через це журналістів не впустили.

Додамо, що це було порушення ст. 171 Кримінального кодексу України – перешкоджання професійній діяльності журналістів.

Через певний час міліціонери вистроїлися у три ряди, перегородивши доступ мітингарям до площі, що перед будівлею Волинської ОДА. Через певний час стало зрозуміло чому, адже там через центральний вхід Олександр Башкаленко і Борис Клімчук разом сіли у чорний джип у супроводі головного міліціонера області Олександра Терещука та головного прокурора області Андрія Параки.

Згодом учасникам акції повідомили про цей факт. До активних дій вони не вдалися.  Завершився мітинг гімном України.

ВІДЕО: http://www.youtube.com/watch?v=CQiaQeKtrLw&feature=youtu.be
ФОТО: http://www.ex.ua/463697669960

Прес-служба Волинського обласного осередку ВО “Майдан”
Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа